Vegansk og glutenfri morgenmadsgrød

Denne veganske og glutenfri morgenmadsgrød er helt perfekt til den stille morgenstund, nu hvor det er koldt og mørkt udenfor. At kunne sidde i sofaen med et tæppe og mærke varmen fra grøden, gør det ekstra hyggeligt.
Mandelmælken gør grøden lækker og cremet, og duften fra kanel og de sødmefulde æbler får det virkelig til at emme af jul. Og lad os ikke glemme resten af toppingen, der er proppet med ekstra knas. Topping gør altid alting lidt lækrere!
Opskriften på vegansk og glutenfri morgenmadsgrød til 1 person
Ingredienser
- 2 dl risflager
- 1 dl boghvede
- 5 dl mandelmælk (Du kan læse hvordan du laver din egen nøddemælk lig her: )
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knivspids salt
Topping
- 1 æble
- 2 spsk granatæblekerner
- 1 spsk kakaonibs
- 10 mandler
- 1 spsk peanutbutter
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kokossukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader
- Halvér æblet og fjern kernehuset. Skær det i både og kom det i et lille ovnfastfad og drys med 1 tsk kanel.
- Kom risflager, hel boghvede, mandelmælk, vaniljepulver og salt i en gryde. Lad det småsimre i 10-15 minutter eller til risflagerne og boghveden føles bløde.
- Skær granatæblet over og pil de små lyserøde kerner ud, så der er 2 spsk. Du kan også snyde lidt og købe en pakke, hvor det allerede er gjort.
- Kom grøden i din yndlings skål, put de varme æblebåde på og drys med kanel og kokossukker. Tilføj granatæblerne, kakaonibs og mandler, og afslut med en klat peanutbutter.
Velbekomme
Vil du se flere af mine opskrifter – kan du finde dem her @madnydelse og mangler du en sund og nem hverdagsret kan du finde den her:Sød kartoffel med linsefyld
For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.
Ingen kommentarer endnu