Cremet vegansk blomkålssuppe med persilleolie

Denne blomkålssuppe er cremet, vegansk og fyldig med en blid smag fra blomkålen. Suppen bliver lige en tand mere lækker med persilleolien, som virkelig kommer til sin ret, og giver suppen et friskt pift. Pinjekernernes nøddesmag og sprødhed runder retten af på en herlig måde.
Suppen kan laves som en nem og sund hverdagsret, men den er også et godt bud på en forret ved festlige lejligheder. Rigtig god til de kolde måneder.
Opskriften er til 2 personer
Ingredienser til suppen
- 1 Blomkålshoved
- 5 Mellemstore kartofler
- 1 Lille løg eller ½ løg
- 4 Spsk. tyk kokosmælk
- 1 Tsk. muskatnød
- 1 Terning grønsagsbouillon
- Saften fra en citron
- Pinjekerner
- Salt og peber
Ingredienser til persilleolien
- 2 bundt persille
- 1 dl olivenolie
- 1 fedhvidløg
Læs eller genlæs: Glutenfri morgenmad
Fremgangsmåde
- Vask og skær blomkålshovedet og kartoflerne i mindre men grove stykker
- Pil og skær løget i mindre stykker
- Kom det i en gryde med vand der dækker, og lad det småsimre i 30 min eller til, at det er kogt mørt
- Hæld halvdelen fra men lad ½ liter vand være tilbage
- Pres saften fra citronen i sammen med muskatnød og grønsagsbouillonen
- Kom kokosmælken i
- Blend det hele sammen og smag til med salt og peber
Persilleolien
- Klip persillen fri så du stadig har lidt af stilken og vask det grundigt
- Kom det i en kande og hæl 1 dl olivenolie i
- Pil hvidløget og kom det i
- Blend det hele sammen med en stavblender
Blomkålssuppen severes med persille olie og et drys pinjekerner .
Hvis du er nysgerrig på, hvem jeg er og hvad min baggrund er indenfor mad, kan du læse mere på min instagram: @Madnydelse
For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.
Ingen kommentarer endnu