Skal vi boykotte Black Friday?

Nem hverdagsret: Sød kartoffel med linsefyld og soyadressing

vegansk sød kartoffel

Nem og let vegansk ret, bestående af sød kartoffel med linsefyld, tomatsovs samt soyadressing.

I har efterspurgt nogle flere veganske/vegetariske retter her på bloggen, hvorfor jeg den næste måneds tid har valgt at alliere mig med den skønne Cecilie fra @madnydelse. For at kunne give dig endnu flere sunde, nemme og hurtige retter i hverdagen. Jeg håber du vil tage godt imod opskrifterne og meget gerne dele din oplevelse med maden <3  

Herfra overlader jeg ordet til Cecilie:

Første nemme hverdagsret jeg vil præsenterer er til dig, som har lyst til noget hjemmelavet men ikke orker det helt store. Det er en dejlig nem hverdagsret, som heller ikke kræver de vilde skills i et køkken.

Sød kartoffel er virkelig et hit hos mig. Udover at være super sund, smager den også virkelig godt. Den er dejlige cremet og fyldig i smagen, og i denne ret gør den lidt syrlige smag fra tomat-linsefyldet bare noget ekstra godt for smagsløgene. Svampene giver en dejlige aromasmag til retten, for ikke at glemme soyadressingen, der lige giver det sidste pift. Værsgo:

 

Portion til 2 personer:

Ingredienser:

1 stor sød kartoffel

1 lille løg

5 brune svampe

1 spsk citronsaft

1 bundt frisk persille

1 fed hvidløg

1 dåse hakket tomat

3 tsk tomatpure

4 dl kogte grønne linser

2 tsk tørret timian

2 tsk tørret oregano

Salt/peber

1 dl soyayoghurt

Olie

Femgangsmåde:

(Kog linserne selv, eller køb dem kogt på dåse)


  1. vask kartoflen og skær den over på midten, læg de to halve på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 180 grader på varmluft i 40-50 min, eller til de er bløde
  2. skær løget i tern og svits det i en gryde med olie og krydderierne, hæl hakket tomat og tomatpuréen i, pres 1 fed hvidløg i og smag til med salt og peber. Og kom linserne i
  3.  vask svampene og skær dem i skiver, steg dem på panden med lidt olie og salt
  4.  hæl soyayoghurten i en skål og kom 1 fed hvidløg samt 1 spsk. citronsaft i, smag til med salt og peber
  5. Anret din sød kartoffel på en tallerken, skær et kryds i den og åbn den lidt. Hæld tomat-linsefyldet over, kom de stegte svampe ovenpå samt soyayoghurten, slut af med et drys persille på toppen.

Velbekomme!

Du kan læse endnu en opskrift lige her: Nem og hurtig Daal

Hvis du er nysgerrig på, hvem jeg er og hvad min baggrund er indenfor mad, kan du læse mere her:

madmedbnydelse

Jeg hedder Cecilie, er 28 år og uddannet ernæringsassistent.

Jeg har i mange år været ekstremt hård ved mig selv, levet med tonsvis af regler, og som mange andre frygtet for at ikke at se ud og være, som jeg gerne ville. Jeg havde dagligt en ”skøn” dialog med mig selv om at jeg skulle faste, træne eller spise noget bestemt for at blive et bedre menneske. En dialog som resulterede i alt fra overspisning, nedtrykthed og trøstespisning – indtil min krop sagde fra og jeg foretog en stor livstilsændring. En ændring af livsstil og livsfilosofi der har resulteret i, at jeg nu er blevet bevidst om, hvor meget nydelse i livet gør for vores krop og sjæl. Nydelse i alle livets aspekter, som afspejler sig i min mad.

Min madfilosofi er, at du skal nyde maden og mærker efter, fremfor at spise efter hvad den nye trend er, eller hvad vi bliver bombarderet med af råd udefra. Det vil blive meget nemmere at være dig, hvis du mærker efter og lytter til kroppens behov. Vi er alle mennesker forskellige og jeg tror derfor ikke på, at der findes en ”kostretning” til alle. Kun DIN krop kender dit svar. Vi kan lade os inspirere af hinanden og suge alt den viden til os, som føles kærlig og rigtig. Men jeg tror ikke nødvendigvis, at det er sundt for kroppen at spise broccoli, bare fordi du er bange for ikke at være ”sund nok”. Du skal ikke spise i frygt men i kærlighed.

Mad er bare så meget bedre for dig og din krop, hvis det bliver indtaget med ekstra meget nydelse. Jeg håber du vil nyde denne og kommende opskrifter – og hvis du har lyst til at læse mere fra mig kan du finde mig på madnydelse på instagram, hvor jeg deler meget mere ud af min ernæringsfilosofi.

 

 

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Skal vi boykotte Black Friday?