Vegansk Julelatte

Tips til en bæredygtig jul

bæredygtig jul grøn julJer der jævligt læser med, ved at jeg næppe er nogen fortaler, for det enorme overforbrug vi danskere har, især i forbindelse med julen. Jeg har derfor samlet mine bedste tips til en mere bæredygtig jul med mere fokus på hygge, nærvær og næstekærlighed fremfor overforbrug, mad- og ressoucespild.

Genbrug er guld

Jeg elsker loppemarkeder og begyndte allerede i sommers at lede efter julegaver på div loppemarkeder. I år har jeg blandt andet købt en silketop til min mor fra Rutzou til 10 kr – rimelig godt kup! Genbrug er bare fantastisk: ’one womans trash is another one’s treasure’ – som man siger ;0) Derudover er der langt færre kemikalier i brugt tøj (end nyt tøj), da det allerede er vasket flere gange.

Læs eller genlæs: Genbrugsguide

Made with love
Hvis du har svært ved at finde på en lille gave ide, er det altid en god ide at give noget hjemmelavet. Det kan være cookies, konfekt eller andre julegodter som du lægger i et fint gammelt syltetøjsglas og binder et bånd omkring. Det skal nok vække glæde hos modtageren J

Doner til velgørenhed
Har du også svært ved at finde på, hvad du skal ønsker dig til jul? Det er jo sjældent man egentlig mangler noget?! … Så er donation til velgørenhed – altid en god ide, og super god karma til karma kontoen <3

Undgå madspild og miljøpåvirkninger
Køb en økologisk and eller flæskesteg, hvis du spiser det. Der går flere tons kød til spilde hvert år, især i juletiden, så prøv at sørge for at de er opdrættede under humane forhold. Både for næringsværdien i det kød du spiser samt for miljøet og dyrene.

Køb dit frugt og grønt løst, så du undgår plastemballage. Sørg for at de varer, der er pakket ind, er lavet af genbrugsmaterialer – hvis muligt.

Køb drikkevarer i større flasker fremfor flere små. En stor flaske genererer mindre affald end flere mindre.

Prøv at undgå brugen af engangstallerkner, glas, bestik og servietter, hvis du er værtinde til jul.

Og sidst, men ikke mindst: Husk dit net når du handler, hvad enten du er på julegaveindkøb eller madindkøb, så du slipper for plastikposer (win win for din pengepung og for miljøet).

Håber du kunne bruge disse små fif til at komme mere ”grønt” igennem julen.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Vegansk Julelatte