Nem hverdagsret: Sød kartoffel med linsefyld og soyadressing

Genbrugsguide Frederiksberg/ Valby

genbrug genbrugsguide frederiksberg

Gør overforbrug til genbrug. Shop med god samvittighed! – En guide til en grøn og bæredygtig garderobe. Frederiksberg/Valby edition.

 

Frederiksberg og Valby er ikke to sider af samme sag. Områderne er vidt forskellige, men de ligger meget tæt på hinanden. Valby har en jordbundenhed på trods af cyklisternes værste mareridt – Valbybakke, og nærheden afspejles i mulighederne for genbrugsshopping. Frederiksberg er med sin cool, underspillede og samtidig pompøse atmosfære stedet, hvor det bugner af butikker, som du kan slippe din indre loppeshopper fri i og forøge garderoben med bæredygtige second hand-fund.

Vi starter i Valby. Bydelen med den meget lange gade, der emmer af hygge og nærvær. Det gamle posthus på Valby Langgade 77 er blevet forvandlet til Postbazaren, der huser hundredevis af genbrugsfund. Det er private personer, der har et tøjstativ, som bliver administreret af Postbazaren, så kvaliteten på tøjet er selvsagt varierende. Men der er virkelig gode muligheder for at finde items til meget billige penge. Desuden rummer bazaren også alverdens brugsgenstande, og hvis du står og mangler en køkkenrulleholder, et spejl eller en fin vase, så kan du lige så godt nuppe det med, når du går på udkig efter vinterjakken.

 

I næste anbefaling bliver Valby og Frederiksberg forenet i konceptet ”Redesign” under Frelsens Hær. De har deres eget mærke – Salvation Army Redesign CPH, hvor der produceres items ud af aflagte genbrugsmaterialer. De har en kombineret systue og forretning på Gammel Kongevej 85, hvor alt bliver designet, omsyet, klippet og klistret sammen til unikke stykker tøj, tasker og accessories. Og de huser også andet vintagetøj samt second-hand fra andre mærker.

På Annexstræde 29 i Valby finder du lillesøsteren, hvor der også er virkelig fine fund, der venter på nye hjem. Der er ikke systue her, men hvis du er på udkig efter en fin bluse, en bumbag eller børnetøj, som denne afdeling har en del af, så er det et hyggeligt og overskueligt sted at kaste sin loppeshoppe-kærlighed på. Overskuddet fra deres salg går desuden til Frelsens Hærs sociale arbejde med udsatte, så du støtter meget mere end miljøet, når du handler der. Win-win!

Læs eller genlæs:Shop med god samvittighed! – En guide til en grøn og bæredygtig garderobe 

Frederiksberg byder på virkelig mange second hand-butikker, og disse fire byder alle på et veludvalgt sortiment og oplevelsen af at shoppe ”nyt”. Det er luksusgenbrugsbutikker, hvor der stadig er mange penge at spare og muligheder for at finde unikke ting. Hvis du helst vil føle, at du ikke skal grave for meget efter de gode fund, så er det sådanne butikker, du skal gå efter. Bæredygtighed og luksus går her hånd i hånd, og du skal ikke gå på kompromis med din trang til at gå på rov i almindelige tøjbutikker – her får du en lækker oplevelse, samtidig med at du handler bæredygtigt.

 

  1. Muda nashi – secondhand luxury (som i øvrigt betyder ”intet spild” på japansk), Godthåbsvej 11A – farverigt univers, hvor du helt sikkert kan finde items, der også er favoriseret af sæsonens tendenser
  2. I Blame Lulu, Gl. Kongevej 101 – luksus, ekstravagant og iøjefaldende items
  3. First Class Second Hand, Godthåbsvej 57 – fine og feminine fund med en god portion print
  4. 2nd Rag, Gammel Kongevej 91A – stilrene, klassiske og tidsløse pieces

 

Vi runder af med Loppeshoppen på Søndre Fasanvej 2, der både byder på ting til garderoben og boligen. Her skal du muligvis gå mere på ”jagt”, men du kan til gengæld også få fingre i noget, som er helt unikt. Tingene er udvalgt af de frivillige, der driver genbrugsbutikkerne, som er Diakonissestiftelsens – en organisation der støtter op om velfærden og leverer omsorg, pleje og rehabilitering i form af hjemmepleje, plejehjem, bofællesskaber for psykisk sårbare, hospice og meget mere. Altså virkelig et initiativ, der gør en forskel for mennesker i lokalområderne.

Læs også:Genbrug, shop med god samvittighed – Vesterbro

Genbrug handler om mange ting. Der er det klimavenlige aspekt, fordi der jo bliver produceret så meget mere, end vi har brug for. Desuden er der noget fint i, at man kan få nyt liv ud af ting, som for andre ikke passede ind eller ikke længere tjente et formål.

Jeg tror også på, at man kan skabe en helt unik fortælling om sig selv og i sit hjem, ved at omgive sig med ting, som har en historie. En t-shirt fra et highstreet brand, som du har fundet i den lokale genbrug, har måske ikke lige så meget at fortælle som vintagekjolen med pailletter, men med dit valg – om at købe genbrug – fortæller du selv en vigtig historie.

At du bekymrer dig, tager stilling, ikke vil nøjes eller kigge den anden vej. Det er så vigtigt ikke at komme til at prædike, man skal hellere blive en inspiration for andre. Og det kan du ved at gå en anden vej – når du ankommer i en helt unik azurblå blazer, der skriger på opmærksomhed, vil folk spørge: ”Hvor er den fra?!”. Og når du så fortæller, at den er fra en lokal genbrug, vil de helt sikkert tænke: ”Det var pokkers, jeg må på jagt!”. Så spred budskabet, du fortæller så meget i den måde, du vælger at fremstille dig selv på.

 

God genbrugsjagt til næste indlæg!

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Nem hverdagsret: Sød kartoffel med linsefyld og soyadressing