Cremet vegansk blomkålssuppe med persilleolie

Genbrugsguide – Nørrebro

genbrug second hand nørrebro

Gør overforbrug til genbrug. Shop med god samvittighed! – En guide til en grøn og bæredygtig garderobe – Nørrebro edition  

Nørrebro må være et af Københavns genbrugsmekkaer. Der ligger så mange genbrugsbutikker, second hand shops og hele den del af København emmer af god genbrugsstil. Du skal ikke bevæge dig langt, før du støder på det næste genbrugsguld, så tag hellere et net for meget med, når du begiver dig på loppejagt.

 

Vi starter på Nørrebrogade 58, hvor HappyHand ligger. Det er en fin mindre butik, som er indrettet med genbrugsmøbler og drives af frivillige. Deres priser er ekstremt venlige, og overskuddet går til lokale og internationale udviklingsprojekter – og nødhjælp. Det er Adventistkirkens første genbrugsbutik, og man kan faktisk finde lidt af hvert derinde. Man kan nok ikke få fornyet hele graderoben, men mangler man en fin skjorte eller et andet klassisk item, kan man helt sikkert finde noget godt.

 

Hvis vi går bare et lille stykke, rammer vi Nørrebrogade 45. Her ligger tidligere omtalte PRAG også. Det er sådan en fin butik, der vil smelte dit genbrugselskende hjerte. Der er noget for alle, man skal bare sætte lidt tid af til at gå på opdagelse og så have tålmodighed. Det gælder virkelig om, at se hvert enkelt stykke tøj for sig og så visualisere, hvordan det kan supplere din garderobe. En lille liste med items, som du godt kunne tænke dig, kan være en god vejviser og inspiration. Men du ender helt sikkert med en masse andet også. For tingene er virkelig fine!

 

På Fælledvej 9A ligger Folkekirkens Nødhjælp, og udover at butikken ofte er fyldt med godt genbrugsguld til virkelig pæne priser, så støtter du jo også en god sag. Det er en butik, som enhver loppeshopper skal forbi, og det er en af dem, som man nok skal lægge vejen forbi i ny og næ. For udvalget er der, og det er med at få fingre i de gode vintage items, før andre glade genbrugsjægere gør det!

Læs eller genlæs: Genbrugsguide Frederiksberg/ Valby

Lille bonusinfo i forhold til Folkekirkens Nødhjælp: I har muligvis hørt om det, men nu vil jeg lige slå et slag for en ekstra fin sag. Gennem Folkekirkens Nødhjælp kan man købe gaver til udsatte mennesker i verden. Det er ikke gaver i klassisk forstand. Det er gaver, som rent faktisk gør en forskel for mennesker. Man kan blandt andet give en køkkenhave, en skolebænk eller en ged. Det er altså mulighedens gave, man giver, og det kan jo blive gaven til et familiemedlem eller en kær veninde denne jul. Ellers er det også en rigtig god mandelgave.

Og så skal vi heller ikke særlig langt igen, før vi møder en ny perle på vores vej. Det er Røde Kors Megastore på Fælledvej 4. Her er alt, hvad hjertet begærer, og deres tøjafdeling er velassorteret. Det er genbrugens Ikea, hvor du kan gå ind og finde stort set alt med rigtig god samvittighed. Der er ca. 70 frivillige, som driver den, og de står klar til at hjælpe dig, hvis du søger noget bestemt.

Den sidste butik i denne omgang ligger på Egegade 2 Nørrebro og er en mere luksuspræget second hand butik. Second Wardrobe har et super fint udvalg i stærke danske designbrands og det er f.eks. et godt sted at gå på jagt efter tidligere sæsoners items, som du måske missede og ikke helt har glemt. Moden har det jo med at gøre i ring, og selvom trends kommer og går, så vil stil jo altid være in. Og du kan helt sikkert finde noget til at spice din op her.

Dulletip: Når det kommer til genbrug, er det lidt forskelligt, hvordan man skal prioritere. I butikkerne kan man ofte prøve tøjet, og det er en rigtig god idé, selvom det er billigt. Hele idéen om at købe genbrug i forhold til at være en bæredygtig og bevidst forbruger skal gerne afspejles i, at man ikke kommer til at lave for mange fejlkøb.

Tøjet skulle gerne have værdi for dig, så hvis du kan prøve det på, er det altid en god idé. I de varmere måneder kører Stefansgade ofte loppestande, og det er et virkelig godt loppemarked. Her kan det selvsagt være svært at prøve tøjet, så jo oftere du er på genbrugsjagt i butikker og får prøvet ting på, jo bedre er du rustet til at vurdere, hvad der klæder dig og muligvis ikke gør, når du er på loppejagt i gaderne.

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Cremet vegansk blomkålssuppe med persilleolie