Meditation - hvordan og hvorfor?

Ayurvediske tips til at køle ned om sommeren

tips til at køle ned ayurvediske tipsVarmen har for alvor ramt Danmark, hvilket på mange måder er fantastisk. For nogen kan det dog også godt være lidt af en udfordring med den varme temperatur.

Derfor har jeg hér lavet 6  ayurvediske tips til at få dig kølet ned i sommervarmen.

 

 1. Spis mad, der nedsætter din pitta

I følge ayurveda, skal du sørge for at spise mad, der afkøler din krop. Sørg derfor for at spise masser af vandholdige frugter som fx vandmelon, pærer, æbler, blommer, bær og svesker. Vælg grøntsager som asparges, broccoli, bønnespirer og agurk.

 

 1. Undgå fødevarer, som øger varmen i din krop
  Undgå citrusfrugter, rødbeder og gulerødder, der har tendens til at opvarme din krop. Begræns indtagelsen af hvidløg, chili og andre stærke krydderier. Spis i stedet flere grønne salater, da de køler, især når de spises til frokost, hvor din forbrænding er højest. Undgå også så vidt muligt mørkt kød, da det også medvirker til at opvarme din krop.

 

 1. Spis på de rigtige tidspunkter
  Spis altid, når din fordøjelse er stærkest. I ayurveda mener man at fordøjelses er stærkest, når solen står højest på himlen. Det vil sige, du bør spise dit største måltid midt på dagen. Hvis du springer frokosten over om sommeren fordi din appetit er blevet mindre (evt. pga varmen), kan du være med til at forstyrre din pitta dosha, hvilket kan gøre dig mere irritabel.

Læs også: Ayurveda

 1. Hold dig hydreret
  Selvom du måske har lyst til at slukke din tørst med masser af iskoldt vand, så mener ayurveda faktisk at iskoldt vand slukker ’bålet’ (= forbrændingen) i kroppen. Derfor anbefales det at drikke vand, der er stuetempereret, eller i hvert fald uden isterninger.

 

 1. Yoga om morgenen
  Ingen gider træne i overdreven hede, så hold din træning til om morgenen, når det stadig er køligt. Jeg elsker at starte dagen med lidt yoga derhjemme på min måtte. Det behøver ikke være særlig lang tid, men jeg lover dig for at du vil have det bedre i kroppen resten af dagen.

 

 1. Brug kølende olier
  Mandelolie, sandeltræ og jasminolie er kendt for sin kølende effekt. Brug dem om morgenen efter badet eller dup dem på håndledene, i knæhaserne og evt. på dine tindinger inden du går i seng, for en beroligende og kølende effekt før du skal sove. Olierne kan du fx købe hos Naturolie.

 

Læs også: Vegansk og nem morgenmad

 

Jeg håber du nyder de dejlige sommerdage og at du kan bruge mine tips.
Hav en skøn sommer!

Kærligst,

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Meditation - hvordan og hvorfor?