Agadir med 4o dromedarer og sprunget trommehinde

Vegetarisk start guide – sådan bliver du nemt vegetar

vegansk vegetarian mad vegetarian start guideVegetarisk start guide: Hvordan startede du som vegetar? Hvor spiser man vegetarisk? Hvad spiser en vegetar egentlig i løbet af en dag og hvordan starter man med at skære ned på kød?

Jeg får rigtig mange spørgsmål til dét, at leve vegetarisk/vegansk. Mange søde spørgsmål fra folk der gerne selv vil leve mere vegetarisk, men simpelthen ikke aner hvor de skal starte.

Derfor har jeg hér samlet mine råd, hvad jeg selv gjorde og stadig gør i denne vegetarisk start guide. Jeg vil forsøge, at opdatere den løbende, så du altid kan klikke tilbage og finde svar og inspiration.

Vegetarisk Start guide:

Hvordan startede du som Vegetar?

Det er en lang historie jeg har skrevet et helt indlæg om lige her:Vegetar / Veganer – Hvorfor?

Hvor starter du hvis du gerne vil leve mere vegansk/vegetarisk?

Start i det små, så du får kroppen med. Ellers tror jeg ikke på det holder i det lange løb, så er du kødspisende igen 6 måneder efter. Du kan gøre som jeg og starte som pescetar eller måske spise lidt kylling i starten, eller prøve de fine kød-alternativer der efterhånden er på markedet. Du kan næsten ikke smage forskel og kroppen vil med tiden, med mindre kød, automatisk sige fra, så du ikke længere har lyst til kød.

Hvad spiser du i løbet af dagen? 

Alt der ikke er kød! Det er efterhånden enormt nemt, at leve vegetarisk/vegansk her i Danmark. Kommer du til Sverige, Tyskland eller længere væk er det faktisk endnu nemmere og nærmest ukompliceret.

Min madplan ser typisk således ud: Om morgenen drikker jeg en stor grøn smoothie og matcha latte: Du kan læse om min smoothie her: Vegansk morgenmad Eftermiddag/aften spiser jeg ret meget salat, med nødder, bær, grove grøntsager og bønner. Helst tilsat en form for protein i kød erstatninger, bønner, hummus eller vege-deller.

Oveni det får jeg hver 14 dag en vegansk måltidskasse fra Aarstiderne. Så jeg er sikker på at leve varieret og nok mest for at få inspiration til nye madretter. Jeg er lidt tilbøjelig til, at lave det samme mad igen og igen. Det hjælper denne kasse mig med ikke, at sidde fast i.

Læs også: Vegetar, pescetar, veganer eller kødfri dage?

Et andet alternativ til måltidskasser er Simple Feast, som også er rigtig godt og sindssygt nemt fordi alt er lavet på forhånd. Det er, efter min mening, også enormt dyrt. I hvert fald i forhold til Aarstiderne. Så der skal du vurdere, hvor meget tid du har og opveje det med dit budget.

Du kan også kigge under min menu, her på bloggen. Der er en fane, hvor der står ”Mad”. Der har jeg lidt forskellige meget simple og nemme retter og starter- tips. Jeg selv bruger til dagligt (der er flere på vej).

vegetarisk start guide

Acacia Frederiksberg

Hvor kan man spise vegansk/vegetarisk henne?

Stort set alle steder, har vegetariske eller veganske muligheder på menuen. Her er lidt af mine yndlings:

Souls- østerbro

Acacia Frederiksberg

42Raw  Kbh K

Kaf på Birkegade, nørrebro 

Yellow Rose Kbh K

Madglad Vesterbro

Hafnia Kbh K

Og alle former for indisk og thai restaurenter har, som regel også et godt alternativ indenfor kød-frie retter.

Har du flere spørgsmål eller anbefalinger, så skriv endelig, så får jeg opdateret indlægget 🙂

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Agadir med 4o dromedarer og sprunget trommehinde