Fibromyalgi og min historie

Vegetar / Veganer – Hvorfor? Min historie

vegansk livsstil vegetar pescetarHvorfor valgte jeg at blive vegetar / veganer?

I er mange der har efterspurgt min historie, så her kommer den:

For ca. tre år siden, da jeg mødte min ekskæreste Theis, som har været vegetar i over 16 år, blev jeg inspireret til, at leve mere grønt.

Helt naturligt spiste jeg mere grønt når vi var sammen og det blev med tiden ret fjollet, at skulle stå og stege kød efter alt det andet mad var færdigt (selvom han, ret sødt, med glæde gjorde det).

Det døde derfor lidt ud (specielt fordi vi i starten var ret meget sammen). Kombineret med at jeg begyndte, at undersøge kødindustrien nærmere, så de meget omdiskuterede dokumentarer på Netflix (What The Health, Cowspiracy) og selvfølgelig talte en del med Theis om livsstilen.

 

Til sidst kunne jeg slet ikke retfærdiggøre det, at spise kød, overfor mig selv længere. Dét at gøre skade på et andet levende væsen for egen nydelses skyld var alt for brutalt og egoistisk en handling jeg ikke kunne være en del af. Et menneske jeg ikke ville være.

Specielt fordi jeg så, hvor helt unødvendigt det var når der er så mange andre sundere, alternativer. Hvorfor så gøre det?

At bestemme over andre væsner, deres liv og død. Blot fordi de ikke taler samme sprog, som jeg og derfor ikke har muligheden for at kunne sige fra. Det er jo ikke okay på nogen måde. Intet liv er vigtigere end andet?

Slet ikke når jeg så tit taler om min kat Emma, om hvor meget jeg elsker hende og at hun er det fineste på denne jord. Mens jeg så selv slår andre lignende dyr ihjel – er jo helt idioti og dobbeltmoralsk.

Der er for mig ingen forskel på den søde gris i stalden og mit yndlings væsen herhjemme.

Derfor besluttede jeg mig for at blive vegetar. Beslutningen tog jeg hurtigt, men processen var lang. Jeg startede som Pescetar (hvor man spiser fisk) i lang tid for at få min krop med i beslutningen. Det var som om min krop konstant var sulten de første mange måneder og derfor umuligt for mig at leve 100% vegetarisk.

Læs også: Pescetar-vegetar eller kødfri dage?

De første tre måneder drømte jeg konstant om kød og min krop kunne slet ikke finde ud af, at blive mæt uden. Først over et halvt år efter var jeg klar til, at skære fisk fra.

For ca. 4 måneder siden gik jeg, så over til at blive veganer og har den sidste måneds tid levet et sted imellem vegetar og vegansk. Jeg spiser ikke æg eller drikker mælk, som jo er den store forskel mellem de to, men jeg spiser lidt ost og lidt dressing. Jeg vender heller ikke alle emballager i supermarkedet for at tjekke ingredienserne, så er der spor af æg eller mælk er det ok for mig.

Det vigtigste for mig er at jeg er bevidst om mine valg og gør hvad der føles rigtigt for både krop og sind. Jeg tror ikke på de hurtige løsninger når vi taler om livsstilsændringer. Den slags tager tid. Jeg vil gerne leve som jeg gør nu resten af mit liv, hvorfor jeg hele tiden forsøger at mærke efter, hvad min krop har brug for og derfor lige nu er et sted imellem.

Dér hvor jeg stadig har mig selv og min samvittighed 100 procent med mig. Hvilket er det helt rigtige for mig og måske også for dig?

Mærk efter og gør det der føles rigtigt i maven, også selvom trenden lige nu er 100% vegansk. Hellere have fokus på dig selv og hvad der er rigtigt for din krop – det ved kun DU.

Så længe du gør noget og ikke bliver i en bobbel af at kød er det eneste rigtige, så er jeg sikker på, at du tager ansvar og gør en forskel. Ikke kun for dig selv, men kloden som helhed. Så tak for det <3

 Læs også: Tag ansvar på DIN måde

Jeg laver snart en lille guide med tips til at leve mere vegansk/vegetarisk i sin hverdag – den har i længe efterspurgt, så vil bare sige at den er på vej ;0)

Rigtig god weekend <3

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

5 kommentarer

 • Camilla

  Kære Nelle, jeg stemmer i med Karina: Tak for at bruge din “stemme” til at gøre en forskel 🙂 Derudover synes jeg, at dit indlæg har det helt rigtige budskab: ‘Baby steps’ er vejen frem, og at forsøg på at ændre sine vaner tager tid, og det er helt ok, da formålet er, at det skal være langvarigt. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  <3 Tak for at gøre en forskel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig fedt at du gør en forskel og forhåbentlig begynder mange flere at tænke ligesom dig. Jeg har også siden januar været pescetar og min plan er at blive helt vegetar, når jeg synes jeg helt kan slippe kød. Jeg er fuldstændig enig med dig, hele kødindustrien er simpelthen så brutal og egoistisk.😳

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Fibromyalgi og min historie