Ambivalent mandag!

Tag ansvar – på din måde

ansvar for kloden tager ansvarJeg øver mig hver dag i at tage mere ansvar for de valg jeg træffer.

At træffe valg der er mere bevidste, med omtanke for vores skønne planet og alle os der lever på den.

 

Det føles lidt som to skridt frem og et tilbage.

 

En uendelig, men positiv proces for som den fine Sokrates engang sagde: ”Alt jeg ved er, at jeg intet ved”. Jo mere man finder ud af, jo flere spørgsmål kommer der – meget rigtigt, og til tider ret frustrerende.

 

Men så længe man gør noget, tager ansvar for egne valg og liv, så tror jeg virkelig man er langt på vej. Ikke kun i forhold til eget liv, men især fores fælles fremtid.

 

Selv har jeg taget et mere drastisk valg, vil nogen mene, ved at leve vegansk-semmi-vegetarisk (bemærk venligst at der ikke gik mere end 20 sekunder før dette blev nævnt – NU kan jeg endelig trække vejret igen 😉 (ironi kan forekomme).

 

Da jeg i min søgen på mere viden fandt frem til at det føltes, som det helt rigtige og mest rationelle for mig. Faktisk fra den ene til den anden dag, en følelse af, at det resonerede på et dybere plan jeg ikke længere kunne ignorere.

 

Jeg startede som pescetar, hvor jeg spiste fisk en gang om måneden, for at min hjerne ikke følte sig helt begrænset og låst fast. Derfra blev jeg vegetar og for ca. 6 måneder siden veganer. Men det blev for svært for mig. Livet som veganer føles helt rigtigt, men jeg må blot erkende at mit hoved ikke kan følge med.

 

Jeg kender simpelthen ikke nok til alternativerne indenfor vegansk kost, til at kunne springe 100% ud i det endnu. Min periode som veganer har været en periode med meget lidt at spise, hvor min kost har været baseret på processeret ”erstatningsprodukter” i stedet for rigtig mad. Det dur jo ikke!

 

Derfor har jeg valgt at træde et skridt tilbage, i stedet for to frem, og mærke efter hvad min krop har brug for. Min oplevelse er at mange veganere lever at brød, sukker og soya protein. En utrolig usund diæt, som jeg ikke ønsker mig.

 

Den veganske livsstil skal ikke være på bekostning af en sund livsstil. De to ting skal gerne harmonere før det giver mening for mig. Jeg tror heller ikke nødvendigvis det er sundere for miljøet med alt det processerede mad der kræver enormt meget energi at producere?!

 

Så er det jo Same Same..

 

Nu kom det her indlæg til, at handle utrolig meget om mig. Lidt for meget måske, men I er mange der har spurgt ind til mit syn på livsstil, kost og vores klode.

Jeg håber de spørgsmål blev besvaret her.

For at runde op, så tror jeg ikke alle skal være veganere, vegetarer eller leve 100% bæredygtigt. Slet ikke. Jeg tror på, at hvis vi alle var bedre til at mærke efter, hvad der føles godt og sundt i maven, ville hele kloden se anderledes ud.

 

Jeg er egentlig ligeglad hvordan folk vælger at leve deres liv, så længe de vælger at åbne øjnene istedet for at beholde dem lukkede. 

 

Så, om du dropper plastik, skære ned på dit kødforbrug, kun køber økologisk eller stopper de store shopping-vaner er helt og aldeles DIN sag, så LÆNGE DU TAGER ANSVAR OG GØR NOGET!

 

Gør du ikke, vil jorden gå under og dø fordi vi har plyndret dens ressourcer midt i en Netflix serie og sukkeroverdosis, hvor vi ikke ligeee.. var nærværende.

Læs også: Vegetar, pescetar, veganer eller kødfri dage?

Før du får set dig om, vil du aldrig opleve levende fisk i havet, dine børnebørn vokse eller dét at kunne tappe vandhanen for rent drikkevand. Alt det som lige nu virker helt naturligt, som i virkeligheden er et privilegium, vil dø.

 

Ærlig talt – den tanke kan jeg næsten ikke rumme indeni.

 

Vi har en planet, som giver os ALT hvad vi har brug for og mere til– alligevel gør vi mennesker (beklager generaliseringen) ikke andet end at udpine den, være grådige og konstant kræve mere.

 

Foruden jorden er grådighed heller ikke et særligt charmerende menneskeligt træk, syntes du? Grådig- og nærighed er i hvert fald ikke en kvalitet jeg sætter særlig stor pris på og egentlig heller ikke et sådant menneske jeg har lyst til at være.

Hvilket menneske vil DU gerne være?

Der skal meget lidt til for at gøre en meget stor forskel, ikke kun for dig selv personligt, men også for dine medmennesker, dyrene og den klode der blot forsøger at bidrage med liv.

 

Jeg siger på intet tidspunkt at jeg er ufejlbarlig og det er helt okay. Det handler blot om de helt små skridt. Dem du konstant gør i din hverdag, dit ”Mind Set” – dét, at du tager ansvar. Så gør det!

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

3 kommentarer

 • Fie

  Lige denne- skulle du skrive og dele på facebook!👌🏻🙏🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Fie, TUSIND tak. Glæder mig du kan lide den. Jeg tror faktisk den kan deles nederst på siden. Ellers vil jeg da lige smide den op på min facebook side.

   Rigtig god weekend:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel søndergaard

  🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ambivalent mandag!