Guide ved en flyaflysning

Skal du følge holistisk hudpleje eller de hvide kitlers råd?


Bølgen inden for holistisk hudpleje er virkelig på sit højeste i øjeblikket. DIY facebalms, minimalistiske skønhedsrutiner, olier og naturlige produkter bliver flittigt added til badeværelseshylden. Men hvad virker egentlig?

 

Jeg bliver nok nødt til at starte med en lille disclaimer: den klassiske med at alle er forskellige. Hvad der virker for dig, virker måske ikke for mig – og omvendt. Men, der er altså nogle helt basale ting, som både du og jeg kan have rigtig godt af at huske på i hudplejerutinen.

 

Det er for det første, at alle producenter i beauty-branchen vil tjene penge. Uanset om det er et ’naturligt’ brand eller et mere konventionelt brand. Jeg undlader brugen af ’kemisk’, fordi alle cremer, olier, sera osv. er kemiske – uanset hvilke ingredienser der er i. Selv vand er kemi. Det er vigtigt at huske på. Jeg er selv stor fortaler for naturlige ingredienser og ingredienslister uden f.eks. mineralolie (paraffinum liquidum), der blot ligger sig som en hinde på huden, for meget silikone og andet, som ikke tilfører huden nogle næringsstoffer men blot forsegler den og giver en rar følelse – huden vil føles fugtet, men det bliver den ikke. Du kan læse om et brand her, der er så “naturlige” as it gets : I AM

 

Det leder mig videre til næste punkt. Det skal lige siges, at jeg elsker holistisk hudpleje, og jeg tror på, at langt det meste kan løses ved at se på hele kroppen og herunder især kostomlægning og kosttilskud– om det er tør hud eller urenheder. Dog spiller hudpleje også en rolle, og især i den holistiske hudplejetænkning kan du blive mødt med, at det er nok at bruge en olie, både som serum, creme og selvfølgelig olie. Et alt i et vidunderprodukt. Og jeg elsker olie – jeg har lavet et meget langt og dybdegående indlæg om forskellige olier – MEN, for der er et men. Olie kan ikke fugte din hud. Olie forsegler fugt. Så du skal tilføre din hud fugt, inden du tilfører olie. En let serum med hyaluronsyre efterfulgt af en olie tilpasset din huds behov gør underværker. Olie alene, not so much.

 

Det er måske også vigtigt ikke at lave et så voldsomt skel mellem holistisk hudpleje og det jeg så her har kaldt de hvide kitlers hudpleje. For hvad kendetegner hvad? Og det er altså godt, at vi har nogle specialister og forskere, som kan lave hudpleje, der rent faktisk gør en forskel. En creme med a-vitamen og hybenkerneolie er altså ikke det samme, selvom der også er a-vitamin i hybenkerneolien.

 

Det behøver ikke være enten eller, og hvis en hudplejerutine med rasuller som rens efterfulgt af en enkel olie fungerer for dig, så skal du ikke lave det om. Men hvis det ikke virker, selvom du bliver fortalt, at en simpel rutine har virket for en anden, så skal du ikke boykotte en lang række ingredienser. Du kan sagtens finde produkter med masser af virksomme og naturlige ingredienser, der alligevel laves i et laboratorium, fordi sammensætningen og konsistensen kræver det. Hvis alle ’bare’ kunne bruge køkkeningredienser som hudpleje – og det virkede – så ville vi nok ikke have så stor en branche.

 

Et sidste eksempel, der kan understøtte min pointe, er aloe vera – det er helt naturligt og kan afhjælpe mange hudproblemer. Men du får ikke samme effekt fra et afskåret aloe vera blad som en tube med renset aloe vera. Øvrige dele af aloe vera planten indeholder f.eks. aloin, som faktisk er et irritationsfremmende stof for huden.

 

Så selvom naturligt er godt, så skal det igennem maskineriet og udvikles til kosmetisk brug. Alle brands har et marketingteam og vil gerne sælge deres produkter. Sådan er det, og det er derfor, at du som forbruger skal være kritisk – uanset hvilken skønhedsrutine du sværger til. Det handler om balance og velvære mere end noget andet. Du skal finde det, som fungerer for dig og stemmer overens med dine værdier. Men du skal samtidig være kritisk og lytte til forskningen, hvis du virkelig har problemer med huden. Du ved bedst selv, hvad der virker, og nogle gange er det ikke det, som rapporterne siger, men hvis det er, så er det altså helt i orden.

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

  • Så enig. For mig handler det om at finde et godt brand og holde mig til det. Velvidende produkterne virker og de har nogle rene ting i. Så behøver jeg ikke prøve så meget forskelligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Guide ved en flyaflysning