Hjernerystelse part 1: Det fysiske – symptomer og kost

DIY hudpleje – godt eller skidt?

naturlig hudpleje hjemmelavet hudpleje DIY hudpleje

 

Instagram og nettet vrimler med DIY hudpleje for det ene og det andet. DIY spot treatment, DIY acne mask, DIY toner og jeg skal komme efter dig. Mange af opskrifterne er da også et forsøg værd, men nogle af dem kan altså også gøre mere skade end gavn. Så pas på når du vil lege kemiker i køkkenet.

 

Lad os starte med de ingredienser, som er et no-go: citron, natron, kanel og acetylsalicylsyre (smertestillende) er ting man skal passe meget på med at bruge. Citron kan gøre huden sensitiv og lysfølsom, natron har en alt for høj pH-værdi og kan sætte hudbarrieren ud af balance, kanel kan også irritere og kan være alt for hårdt mod i forvejen plaget hud og behøver jeg fortælle, hvorfor man ikke skal knuse smertestillende og komme det på huden? Det kan give reaktioner som tørhed, udslæt og bør kun tages som anbefalet.

Nogle opskrifter indeholder også mange forskellige æteriske olier – og selvom de kan bruges fordelagtigt, som jeg har skrevet om før, så kan de også irritere huden og bør ikke bruges direkte på huden uden fortynding og førtest på huden – evt. lidt bag øret. Nogle anbefaler at komme lavendelolie eller tea tree olie direkte på f.eks. et udbrud, men det kan altså være meget hudirriterende, allergifremkaldende og skabe inflammation – som vi bestemt ikke vil øge ved udbrud og irriteret hud.

Men hvad virker så?

Honning er ALTID en god idé! Det er mildt, antibakterielt og fugtgivende. Brug en, der ikke er varmet – f.eks. denne fra Søbogaard. Smør det ud i ansigtet og masser gerne til honningen bliver lidt hvid i det. Lad det sidde, så længe du lyster.

Havregryn eller vand, som havregryn har ligget i blød i, er super beroligende og godt mod rødme. Brug gerne vand uden for høj pH-værdi og lav evt. din egen hjemmelavede sheetmaske ved at lade et klæde suge havrevandet til sig. Du kan gøre det samme med tevand fra f.eks. grøn te – sørg dog for, at det er godt afkølet.

Aloe vera kan også virke beroligende for mange og lindre rødme og hævelser. Men sørg for at vælge kvalitet – det er ikke sikkert, at din stueplantes aloe indhold er det bedste. Køb hellere aloe vera, der er renset.

Kokosolien er der delte meninger om – den er bestemt ikke skadelig, og kan faktisk virke godt på rødme efter akne – dog scorer olien 4 på skalaen for, hvor tilstoppende en olie er, så den skal testes, inden man kommer den i hele femøren.

Læs eller genlæs: Din olieguide til huden

Husk at være skeptisk og tænke dig om, inden du går i gang med crazy DIY hudplejeprojekter. Brug din sunde fornuft og være blid og kærlig ved huden <3

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Hjernerystelse part 1: Det fysiske – symptomer og kost