DIY rengøringstricks

Guide ved en flyaflysning

flyaflysning aflyst fly airhelp

Som i ved, rejser jeg en del. Faktisk så snart jeg kan komme til det – elsker at rejse. Hver gang jeg er afsted, observere jeg ikke kun et nyt land, men også et nyt sted indeni mig.

Dog, er det ikke alle rejser der er gået lige godt. Sidste år var jeg i Berlin, hvor vores fly blev aflyst, netop som vi sad i lufthavnen. Klar til afgang. Dengang gik  jeg fuldstændig i panik, anede ikke hvad mine rettigheder var i forhold til tilbagebetaling af flybiletter, hvor jeg skulle overnatte eller hvem jeg skulle kontakt i denne process. Det samme er netop sket for en af mine veninder, hvorfor jeg tænkte at det nok ville være kærkommen med en guide over de ting du skal være opmærksom på. Da jeg ved at mange rejser over jul og nytår.

 

Guide over de ting du skal vide ved en flyaflysning:  

Som dansk flypassager er det vigtigt, at du kender dine rettigheder. Ifølge den europæiske forordning EF 261 er der nemlig mere end 6,4 millioner derude, der er erstatningsberettigede – og du kan være en af dem! Disse love er nemlig med til at afgøre kompensation ved aflyst fly,og du kan være dækket for aflyste fly så langt tilbage som 10 år alt efter omstændighederne.

Hvordan beviser man sit erstatningskrav?

 

Selvom du har ret til erstatning fra flyselskabet, er det ikke bare noget, de giver til dig automatisk. De vil selvfølgelig helst undgå at skulle punge ud til alle flyets passagerer. På den måde kan man sige, at bevisbyrden pålægges dig, hvis du gerne vil forlange flykompensation.

 

Her er der nogle bestemte ting, du bør notere, så du er i stand til at opbygge en stærk sag og øge din chance for at få helt op til 600 euro i flyerstatning. Det gælder både ved flyaflysning i EU, flyaflysning i USA, men også internationale flyvninger.

 

Boardingpas og rejsedokumenter:Det siger næsten sig selv, at du bliver nødt til at kunne bevise, at du var med på rejsen. Du skal derfor kunne fremvise et boardingkort eller en anden form for rejsedokument med bookingnummer.

Læs også: Tips til Berlin for veganere

Gem bevis på ekstra omkostninger:Sammen med rejsedokumentation kan det vær en god idé at gemme bevis på andre udgifter. Hvis du har haft ekstra omkostninger som direkte forbindelse af deres aflyste fly, så vil det styrke din sag om flyerstatning. Indsaml så mange skriftlige beviser, som du kan finde.

 

Bed personalet om en forklaring:Det er godt at kunne bevise, at du har talt med personalet, da flyaflysningen fandt sted. Du bør ikke lade dig spise af med vage begrundelser som ”problemer med general flysikkerhed” eller andet i samme dur. Grunden til forsinkelsen er nemlig uhyre vigtig, når der skal afgøres, om du kan få erstatning eller ej. Nedskriv så mange detaljer som overhovedet muligt.

 

Anmod om rejse til destination med alternativt fly:Tjek, om du er i stand til at få erstattet din flyrejse, så du kan komme frem til den planlagte destination med et andet fly.

 

Det kan også være en god idé at skrive sig bag øret, at flyrejser med stop i den Europæiske Union har ekstra rettigheder, hvilket muligvis kan betyde mere kompensation.

 

Hvordan gør jeg krav på mine penge?

 

Et erstatningskrav indsendes til og afgøres af domstolen i det land, hvor flyselskabet holder til. Dette kan selvfølgelig godt være en længere procedurer, og flyselskabet vil gå forholdsvis langt for ikke at skulle betaling en eneste krone tilbage.

 

Hvis du mener, at processen vil være stressende for dig, har du stadig mulighed for at række ud til tjenester som AirHelp. De har hjulpet massere af danske flypassagerer og intet mindre 16 millioner personer med deres kompensationskrav. Bedst af alt: Det er gratis. De kan hurtigt og nemt rådgive dig via deres kundeservice på telefon eller livechat,  og deres juridiske team kan svare på dine spørgsmål. Hvis de vurderer, at du har en god sag, betaler du kun et mindre gebyr, hvis de vinder for dig i retten. Derfor er det helt risikofrit fra din side.

Jeg har brugt dem og kan virkelig anbefale dig at gøre det samme, skulle det blive nødvendigt. Håber denne guide kan hjælpe dig på vej.

 

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

DIY rengøringstricks