Re-do dig selv

Vær din egen lærer

Uddannelse er ekstremt vigtigt, og her mener jeg ikke nødvendigvis skolebænken. Den er ikke for alle, og du skal forfølge det, som i sidste ende giver mening for dig. Det jeg her mener med uddannelse, er selv at søge viden – at være din egen lærer.

 

Jeg har før skrevet om at, du skal huske at udfordre dine holdninger, så du ikke ender i en cirkel, hvor du hver dag bliver bekræftet i dine holdninger. Det er lidt det samme med uddannelse og viden. Du skal huske at søge ny viden og udvide din horisont. Det styrker din forståelse, din omgang med mennesker i verden og din mulighed for at perspektivere det, du ved.

 

Den viden behøver ikke komme fra en uddannelse eller et kursus. Du kan sagtens være din egen lærer. Både online og offline kan du finde masser af viden. Find et emne, som du gerne vil lære mere om. Det kan være filosofi, sprog, billedkunst eller hvad du nu tænker, at du egentlig gerne vil blive klogere på.

 

Hvis du er til følelsen af at sidde med en bog, kan du bare tage et smut på biblioteket. Og hvis det virker overskueligt, kan du helt sikkert få hjælp til at søge de bøger eller artikler frem, som du skal bruge. Du kan med garanti også finde en masse online. Google har jo svar på næsten alt.

Læs eller genlæs: Udfordre du sig selv?

Du kan også se dokumentarer om emner, som interesser dig. Gå til foredrag eller seminarer. Der er så mange muligheder for at få at lære og udvide din horisont, og det styrker dig i din forståelse af dig selv og verden.

Det, der i skolen er en pligt, behøver egentlig ikke at føles som en pligt. Det er faktisk et privilegie at blive klogere, og når du er din egen lærer, kan du bestemme, hvad du gerne vil lære mere om.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Re-do dig selv