En løftet pegefinger: Solcreme

Husker du at udfordre dine holdninger?

udfordringerTænker du over, at det er sundt at blive udfordret på dine holdninger? I vennekredse og på de sociale medier kan meninger hurtigt gå i selvsving.

Vi spejler ofte vores meninger i hinanden og søger bekræftelse på vores verdensbillede. På Instagram generer de ting vi liker og klikker på mere af den slags content, så vi til sidst ender i en osteklokke.

 

Det er vigtigt at være bevidst om den osteklokke og udfordre den lidt. Mange af os er konfliktsky på det område, og vi er bare kodet til at søge bekræftelse i forhold til vores verdensbillede. Vi ser verden individuelt og danner os vores meninger ud fra egne idéer og den information, vi får. Men hvis informationen ofte giver os ret i vores antagelser, så bliver vi ikke konfronteret med virkelighedens mange facetter.

Læs eller genlæs: Er du ensom?

Kontrast er på den måde sundt. Det får os til at reflektere over og revurdere vores holdninger. Det er måske sjældent, at vi direkte ændrer mening, men vi kan gøre vores meninger skarpere, ved at de bliver sat på prøve.

 

Det handler også om tolerance. For det er så vigtigt, at vi er åbne over for andres verdensbilleder og ved, at ingen kan se ligesom os selv. Hver gang vi danner os en mening om noget, sker det med rod i mange ting – det er både på baggrund af fakta, tillid og ikke mindst vores følelser. Sådan er det, og det er også sådan, det skal være. Det er bare virkelig godt at gå på klinge med sig selv – og andre for den sags skyld. Man kan sagtens udfordre uden at provokere. Det handler om fremtoning og forståelse.

 

Vi skal huske at skelne mellem konflikter og diskussioner – og skænderier for den sags skyld. Vi skal gerne se diskussion som en god ting. Det er der vi gror, får vores medmennesker til at gro og udvider hinandens horisonter.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

En løftet pegefinger: Solcreme