Savner du også?

Lav din egen: Rose Face Mist

rose face mist, rose skincare, diy face mist, roser, rosesRoser har været brugt i skønhedsbranchen i flere årtier, jeg kan specielt huske det fra min mormor, hun har en håndcreme som dufter enormt meget af rose – gammelrose, kender du den?

Roser havde egentlig slet ikke sagt mig noget, foruden at være flotte, før jeg for et halvt år siden så dem BOOME på de sociale medier. Pludselig var der roser i alt, alt fra eliksir til skønhedsprodukter.

En tendens jeg selvfølgelig blev ret nysgerrig på og derfor har undersøgt: Det viser sig at rose(r) bl.a. er fyldt med antioxidanter (især c-vitamin), virker anti-inflammatoriske og antiseptisk, hvilket gør dem ret gavnligt for både hud og krop. Ved at virke beroligende og balancerende på huden, sætte gang i fordøjelsen, hjælpe på snue og afhjælpe generelle smerter også under menstruation (selvfølgelig ikke ligesom smertestillende, but still).

Du vil især kunne finde dem som en koncentreret del af gammel kinesisk naturmedicin, hvor det blev brugt til smertelindring. Den viden gjorde dem pludselig meget mere interessant, synes du ikke? ;0)

rose face mist, rose skincare, diy face mist, roser, roses

Specielt denne her, har været enormt hypet.

Hvis du selv vil eksperimentere med fordelene, er her lidt nemme tips: 

Først og fremmest er det vigtigt at understrege at det ikke er de roser du køber i butikkerne jeg taler om, men tørrede, gerne økologiske, roser du køber eller selv tørre. Når du så har dem, kan du begynde at eksperimentere med rosenblade i mad og måske selve kernen i din hudpleje (kernen er den mest ”aktive”).

Læs også: DIY ansigtsmasker

Lige nu hvor kulden kommer frem og radiatorvarmen tændes er det vigtigt at fugte huden ekstra godt mod en udtørrende varme, hvorfor face mist er ideelt. Du kan nemt lave en Rose face mist således:

Du skal bruge:

  • En tom sprayflaske og kog den for bakterier inden brug.
    En god olie efter eget valg (ikke madlavningsolie) brug fx jojoba, rosenolie eller squalene.
    Økologiske tørrede roser

rose face mist, rose skincare, diy face mist, roser, roses

Derefter:

  • Kog vandet
    Kom 1 dl roser til ca. 300-400 ml. Lad det trække til teen bliver kold. Si eventuelt roserne fra.
    Brug 3-4 dråber olie – afhængig af hvor tør din hud er – stil din rose face mist på køl.

Så er din rose face mist færdig :0)

rose face mist, rose skincare, diy face mist, roser, roses

Før du bruger din face mist skal den rystes godt, da vand og olie arbejder imod hinanden skal det mikses godt sammen for at opnå fordelene fra begge.

Har du noget af teen tilovers, kan den med fordel drikkes sammen med Rooibush, lidt raw honning eller vanilje – så har du en ret lækker te fyldt med antioxidanter

reklamelinks_nelle

Dulletip: Hvis du ikke orker at gå i gang med dette DIY rose face mist projekt. Kan jeg anbefale dig at tjekke Jurliques Rosewater balancing face mist, der balancere, lindre og blødgør huden – virkelig god!

 The body shops Petal-soft gel toner er også enormt god, med en meget cremet konsistens med rosenblade i. Rigtig god efter rens, men virker IKKE som spray i løbet af dagen.

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Savner du også?