Snack favoritter fra helsekosten

Praktiserer du yoga?

 

yoga hvordan start på yoga

Billede taget til Hunkeoller event (reklame)

Yoga Part 1

At det er blevet januar og et nyt år, er nok ikke gået nogens næse forbi. Det er koldt og blæsende, og køerne til Fitness World har aldrig været længere. Mange ser årsskiftet som en mulighed for at ændre i deres vante vaner, og især sundhed og træning står højt på listen over populære nytårsforsætter.

Det mærker jeg også hos jer, mine skønne følgere, for aldrig har jeg da fået så mange henvendelser omkring, hvad jeg spiser, og hvordan og hvor meget jeg træner. Især én ting er der stor efterspørgsel på. Yoga. Det handler dog overvejende om tøj og gear, og det vil jeg rigtig gerne guide til, men inden du går ud og bruger alverdens penge på det rigtige udstyr, synes jeg først og fremmest, at det er vigtigt at forstå, hvorfor du skal dyrke yoga.

 

Yoga handler mere om åndedrættet end bevægelse, yoga ER åndedrættet. Hvis du vil have mest muligt ud af øvelserne, skal dine vejrtrækning altså være i orden. Derfor er det ikke nogen dårlig idé at starte med at lære at trække vejret ordentlig, selvom det kan lyde helt skørt. At praktisere yoga, er det samme som at praktisere selvkærlighed. Kærlighed til din krop, dit sind og åndedrættet – Livet. Du skal lave yoga for din skyld, og fordi du vil give din krop den kærlighed, den fortjener.

 

Der findes mange forskellige former for yoga, men for mig handler det om at mærke efter. Lytte til hvad min krop har brug for i det øjeblik, jeg står på måtten. Bruger jeg yoga til at vække min krop og få en god start på dagen, laver jeg Yin-yoga. Det er en mere stille og meditativ yogaform, hvor man strækker kroppens bindevæv ved at holde hver stilling i op til fem minutter. Har jeg lyst til at styrke mine muskler og lade min krop arbejde, er det ashtanga-yoga jeg kaster mig over.

 

Ashtanga er en mere dynamisk form for yoga, hvor man udfører stillingerne i et flydende men hurtigere tempo, så man får sved på panden. Samtidig med at yogaformen er enormt meditativ, da det altid er samme serie du laver, uanset hvilken yogainstruktør du har.

Trænger min krop til ekstra kærlighed, er Restorativ yoga helt fantastisk. Det er både afspændende, afstressende og genopbyggende på samme tid. De fleste af øvelserne foregår siddende eller liggende i et meget roligt tempo, og her kan der med fordel bruges en yogapude, tæpper og blokke så kroppen kan slappe helt af og nervesystemet falde til ro. Du kan roligt hoppe i nattøjet og så smutte direkte i seng efter sådan en omgang.

Det her er kun nogle få af de mange typer af yoga, der findes, og jo længere ind i yogaverdenen du bevæger dig, jo flere typer vil du støde på.

Er du helt ny i yogaverdenen, vil jeg ikke anbefale dig at købe et eller andet dyrt medlemskab til et fancy yogastudie, men derimod at investere i en yogamåtte, rydde stuegulvet og åbne Youtube. Her finder du et hav af videoer, du kan træne til i ro og mag, indtil du føler dig komfortabel på måtten.

Læs eller genlæs: Fra selvhad til kærlighed

Yoga handler om at lytte til kroppen. Og husk! Man kan altså ikke lave en perfekt downward facing dog, når man ikke har gjort det før. Det kræver tid og tålmodighed. Til gengæld tør jeg godt love dig, at hvis du vedligeholder træningen, vil du hurtigt kunne mærke resultater. Uanset om det er din balance, styrke eller tanker der trænger til kærlig opmærksomhed.

Har det her indlæg sat nogle tanker i gang hos dig, og har du fået mod på at springe ud i yoga, skal du holde øje med bloggen. Der kommer nemlig snart en part 2, hvor du kan finde masser af inspiration til at finde den rigtige yogamåtte, links til lækkert tøj, træningsvideoer og hvad du ellers har brug for til at blive en ”rigtig yogi” <3

Namaste

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Snack favoritter fra helsekosten