Podcasts: her får du de mest inspirerende

Fra selvhad til kærlighed

fra selvhad til kærlighed sport

Hvordan jeg har ændret mit spejlbillede fra selvhad til kærlighed.

fra selvhad til kærlighed

Link til det fine (og behagelige) trænings-sæt får du her: Hunkemoller (reklame)

 

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Hunkemöller der har nomineret mig i deres Blogger Awards sportskategori (læs mere her).

Jeg føler mig meget beæret over at være nomineret, specielt fordi min indgangsvinkel til sport og træning er langt fra mange andres. For mig, har træning ændret sig enormt meget de sidste tre år fra at være styret af selvhad til nu kun, at være styret af lyst og kærlighed.

Min personlige erfaring med træning og sport er meget holistisk. Jeg har erfaret at, for at opnå de bedste resultater af sin træning kræver det ikke kun den fysiske del er i spil, men især den psykiske.

 

Træning kan nemlig være mange ting, både en fysisk træning hvor kroppen er i gang og pulsen er høj. Det kan også være den psykiske træning, hvor man træner sit sind i at være mere positivt, tænke flere positive tanker om sig selv, sit spejlbillede og sin krop.

 

For mig er den fysiske træning faktisk mindre vigtig end den psykiske – altså den måde du ser dig selv på. Du kan træne nok så meget fysisk, men hvis dit sind er negativt – vil det være det samme negative spejlbillede, med fokus på fejl og mangler, du ender op med i sidste ende.

 

Alle har mere eller mindre samme vilkår for at tabe sig, tage på, opbygge muskelmasse eller øge sin fleksibilitet i kroppen. Men det er ikke alle der nogensinde ender med at blive tilfredse med den krop de ser i spejlet. Uanset hvor meget de træner. Hvorfor min teori ér, at det er psyken vi bør arbejde med og dermed træne først og fremmest.

 

Min historie:

yoga kærlighed

 

 

For ca. 3 år siden lavede jeg næsten ikke andet end at træne tungt, dyrke crossfit og leve paleo. Min fedtprocent var nede på noget der minder om 15% og jeg mente selv jeg gjorde alt det rigtige. Trods dét og en RET muskuløs krop, følte jeg mig stadig tyk, utilfreds og hadede mit eget spejlbillede.

 

Hvad jeg ikke vidste dengang var, at dét jeg manglede, ikke var en trænet og tynd krop, men et sind i balance og en helvedes masse kærlighed, til mig selv.

 

Det jeg ikke kunne gennemskue var, at min krop primært kørte på adrenalin og mit kortison niveau (stresshormon) peakede, fordi jeg blev ved med at stræbe efter ”den perfekte krop”. En konstant masochistiske tilstand, hvor alt hvad jeg var ikke var godt nok og, hvor jeg var sikker på at lykken måtte findes i dette perfekte kropsideal jeg havde forestillet mig.

 

En kamp der til sidst gjorde jeg brød fuldstændig sammen. Min krop kunne ikke mere – den var træt. Mit hoved var fyldt med negative selvbebrejdende tanker – som gjorde ondt og alt den opbyggede kortisolen kom pludselig til udtryk i et full blown stress anfald.

 

Alt i mig sagde pludselig fra.

 

Alt hvad jeg havde forsømt i stræben efter ”det perfekte” kom op til overfladen. Alle de gange jeg havde talt ned til mig selv, presset mig selv og overskredet egne grænser skulle jeg prompte stå til ansvar for.

 

Jeg kunne ikke træne i et år. Min krop ville ikke give mig lov. Jeg kunne faktisk heller ikke særlig meget andet i det år, andet end at gå til psykolog og forsøge at slappe af..

 

I løbet af året begyndte jeg en selvudviklingsproces, der hovedsageligt handlede om at mærke mig selv igen. Mærke det der gjorde ondt, det jeg ikke ville se på. Hvorfor jeg havde de forskruede kropsidealer og hvorfor jeg dybest set ikke elskede mig selv.

 

En proces jeg stadig arbejder med, men heldigvis er kommet MEGET længere i. Et mindreværd der vokser og en kærlighed til min krop og alt dét jeg også er ud over mit ydre.

Læs også: Guide til meditation

I dag rør jeg stort set ikke tunge vægte. Ikke at der er noget galt med det, men det minder mig stadig om en negativ tid i mit liv. I stedet øver jeg mig i at mærke efter indeni. Jeg øver mig på, at elske mig selv, øver mig i at være taknemmelig for mit liv og have fokus indad.

 

Jeg praktisere yoga stort set hver dag og mediterer dagligt. Ikke for at nå et mål, men for at mærke mig selv, hvad der er godt for mig og grundet sundhedsaspektet i bevægelse. De dage hvor jeg er for træt eller virkelig ikke gider – gør jeg det ikke. Det er blevet enormt vigtigt for mig kun at træne når jeg har lyst og kun gøre det i kærlighed til mig selv, når jeg vil mig selv det bedste.

 

Den indstilling har virkelig ændret hele mit liv, den måde jeg anskuer verden på og mit egen spejlbillede. Jeg er udefra set nok mere tyndfed end nogensinde før, men jeg har aldrig haft det bedre i både krop og sind. Jeg spiser også langt sundere end før, fordi jeg formår at mærke efter, hvad min krop har brug for i stedet for at spise uden bevidsthed.

 

Netop derfor tror jeg på, at den psykiske del er den vigtigste når det kommer til træning (og livet generelt). Jeg håber at kunne sprede dette budskab med denne nominering og håber i vil stemme på mig i dette link: Hunkemöller Blogger Awards

 

sport blogger awards

Har du en lignende historie eller selv døjet med lavt selvtillid, vil jeg elske at høre din historie i kommentarfeltet<3

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

 • Nina

  Kære Nelle. Tak for et ærligt og inspirerende indlæg! Jeg kan genkende meget af det du skriver, og kan godt mærke at lysten til at gå i fitness centeret er svær at finde men at man alligevel (ubevidst eller bevidst) tænker at man burde. Jeg står selv og gerne vil lave et trænings skift. Er der noget særligt yoga eller hold du kan anbefale? Hvordan gør du? Ved nemlig ikk helt hvor/hvordan jeg skal starte 🙂

  Kh og tillykke med nomineringen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor godt du fandt lige netop det, der var det rigtige for dig (:

  -A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Podcasts: her får du de mest inspirerende