Genbrugsguide - Indre by

Snack favoritter fra helsekosten

helsekosten sunde snacksMan kan efterhånden få dækket mange indkøbsbehov hos helsekosten. Sidste gang handlede det om skønhedspleje, og nu vil jeg kaste et lys over de mange nærende snacks, som du kan tilføje til indkøbskurven.

 

Indholdet i køleskabet, på hylderne og i slikskuffen er mindst ligeså vigtigt for din huds velbefindende. Er du en to-go snacker, som resten af os, så begynd evt. at fylde dit stash op med varer fra helsekosten fremfor Netto eller 7-elleven.

 

Vi starter i den flydende afdeling. Har du en tendens til at hælde flydende snacks i dig? En hurtig kakaobrik eller en iskaffe med tonsvis af sukker og mælk? Så prøv evt. en kokosdrik fra Rebel Kitchen, som er baseret på kokosvand og sødet med dadelsirup. De findes både med smag af cafe latte, chai, kakao og grøn matcha. Desuden er de økologiske – og selvfølgelig veganske. 25 kr. for 330 ml.

 

Hvis vi så lige skruer op for helsebarometret, og du mangler noget læskende til at slukke tørsten, kan du gå ombord i kombucha. Den fra Voelkel er både forfriskende med lidt brus og en sød/syrlig smag, der ikke bliver syntetisk. 33 kr. for 750 ml.

 

Vi bliver lige i den fermenterede afdeling, som jo er super sundt og del af de helt store buzzwords i 2018: fermenteret, mælkesyrebakterier, gæret. Ikke helt i kategorien snacks, men fra Rømer finder du økologisk surkål, og selvom det ikke er det mest eksotiske i verden, så kan surkålen sagtens inkorporeres i måltiderne. Brug det sammen med falafler, i en burger eller til at peppe den ellers kedelige coleslaw op med. 26 kr. for hele 680 g.

 

Heller ikke helt under snacks, men apropos coleslaw, som gør sig rigtig godt i en pulled pork-burger. Måske har du hørt om det, men den veganske udgave af pulled pork hedder jackfruit eller jackfrugt. Den har en neutral smag, som gør den modtagelig for lige de krydderier, du ønsker at give den smag af. 33 kr. for 500 g.

Læs eller genlæs: Alt godt fra Helsekosten – Grøn Hudpleje

Og så lige tilbage til de der snacks. Chokolade er ikke decideret sundt, men det her er helt sikkert sundere end en mælkechokoladebar, der ikke har set skyggen af cacao. Fra Chocolate and Love finder du forskellige smagsvarianter, men den der hedder Creamy Dark 55% er enhver chokoladeelskers drøm. Fyldig med små cacaonibs så man hurtigt bliver tilfredsstillet – så yummy! 33 kr. for 80 g.

 

Fan af peanutrejer eller peanutkugler der knaser? Prøv Biogans økologiske poppede hirsekugler med peanut. Du vil ikke fortryde det! 11 kr. for 75 g.

Fra Biogan finder du også ristede økologiske kokoschips, og de smager altså bare hammer godt. 26 kr. for 200 g.

 

Hvis du ofte er på farten, og ved at du går kold på et tidspunkt, kan du også lave en ordentlig krukke med din helt egen blanding af frø, nødder og tørret frugt. Så fylder du bare lidt i en mindre bøtte og tager med om morgenen – det kræver lidt tilvænning men kan blive en god saver, når trangen til snacks melder sig. Prøv evt. kokoschips, solsikkefrø, græskarkerner, tranebær og usaltede cashewnødder!

Velbekomme

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

4 kommentarer

 • Rikke BN

  Dejligt indlæg. Bliver nødt til at spørge, hvor din bluse er fra? Er stødt på den forskelllige steder, og jeg er VILD med den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak:) og godt spørgsmål med blusen. Desværre har jeg købt den som genbrug, så aner det ikke. Var vist fra Asos måske🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fået en svaghed for Get Raw’s chokolade/valnød-bar. Shit altså, den er god.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Genbrugsguide - Indre by