Inflammation - Når huden går amok

Tips til Yogatøj, træningsvideoer og alt andet udstyr

tips til yogaudstyr tips til yoga

Yogatøj, træningsvideoer og alt andet udstyr. Yoga Part 2 –

Som lovet kommer her part 2 af mit lille tema om yoga på bloggen. Jeg håber, at du har læst part 1 og fået gavn af indlægget. Måske blev du inspireret til at begynde at lave yoga? Måske er du allerede i fuld gang? Her kommer i hvert fald flere tips og inspiration.

Når man er begynder i yoga, er der ingen grund til at gå ud og investere i en hel masse dyrt. Det kan mange af os godt have en tendens til, for hvis vi skal træne, så skal det altså også være iført det smarteste træningstøj. Men når vi praktiserer yoga, er det ikke for at se smarte ud. Det er for at tilbringe en selvkærlig stund med vores krop.

 

Når det så er sagt, kan noget yogatøj godt have en effekt, der gør det nemmere at udføre de forskellige yogastillinger. Som for eksempel ´tree pose` også kaldet træet, hvor du står med den ene fodsål mod indersiden af det modsatte bens inderlår. Den øvelse kan være svær at udføre, hvis foden hele tiden glider ned, fordi dine tights er for glatte. Det er blandt andet en af de små detaljer som ”rigtig” yogatøj har, men som sagt er du helt ny på måtten, så vent til du har mærket efter, hvilken form for yoga der passer til dig og din krop.

yoga tøt yoga tips

Tøj

Og nu til det som så mange af jer har efterspurgt. Jeg starter med tøjet, da det er alfa omega, at man føler sig tilpas i det tøj, man dyrker yoga i. I den lidt dyrere ende er der Moonchild, der laver det mest behagelige og stilede yogatøj. De har både styles i helt enkle farver og former, men de har også cool mønstre til dig, der har lyst til at skeje ud. Udover designet får du også de små ekstra detaljer i tøjet, så det ikke forhindrer dig i at udføre stillingerne korrekt.

 

En anden favorit, også i den lidt pebrede ende, er Stræk & Bøj. De har udvidet med en yogasektion, og heriblandt er også en del styles i uld, der er perfekt til yin- eller restorativ yoga, hvor man kan komme til at fryse.

Et brand der egentlig er kendt for deres undertøj: Hunkemoller laver faktisk også rigtig godt træningstøj. Flere af mine yndlings yoga-styles er fra dem, da det både er behageligt og med mange højtaljede træningsbukser.

I den mere rimelige prisklasse, er jeg stor tilhænger af H&M, og til dig som er ny, vil jeg helt klart anbefale at tage et kig i deres sportssektion. Et par af mine yndlingstights har jeg købt her til 199 kr.

Til sidst vil jeg nævne Markas Copenhagen, som jeg lige har opdaget. De har lavet nogle styles i merinould, der er lavet af naturlige fibre, så din krop kan ånde. Jeg har endnu ikke selv prøvet noget derfra, men jeg ønsker mig en af deres fine bodystockings.

 

Yogamåtter

Der findes yogamåtter i alle afskygninger og farver, og hvis du går i et yogastudie, behøver du måske slet ikke at købe din egen. Hvis du foretrækker stuegulvet, har langt de fleste sportsmærker en yogamåtte i deres sortiment, men vil du have mere end det, kan du prøve at google ´yogamåtte chakra`. Her kan du finde yogamåtter, der passer til de forskellige chakraer, som kan hjælpe dig med at holde fokus på det, som du har brug for.

 

Ekstra udstyr

Har du brug for andet, kan du tjekke yogaudstyr.dk ud. Men ellers vil jeg lige slå fast, at i langt de fleste tilfælde er en yogablok en yogablok. Den har sjældent en bedre funktion bare fordi der står et dyrt mærke på den. Og med det i mente, vil jeg give et lille tip om at holde øje med Nettos spotvarer. De har ofte yogaudstyr til billige penge, og her har jeg blandt andet fundet min yogapude, som jeg bruger til restorativ yoga.

 

Træningsvideoer

Her er Youtube din bedste ven. Det flyder over med træningsvideoer, hvor du kan finde alle slags yogaformer og niveaer alt efter, om du er nybegynder eller øvet.

En af mine yndlings er Adriene der har flere 30 days Challenges på sin kanal. Hun har lige uploadet en ny i forbindelse med nytåret, som jeg følger dagligt. Hendes sessioner er både til nybegyndere og øvede, da hun altid laver en let og svær udgave af øvelserne, så alle kan værre med. Hun er skøn, men hun snakker meget, så det skal man være til.

En anden favorit er Boho Beautiful der består af et canadisk par, men det er kun pigen, Juliana, du laver yoga med. Er du helt ny på måtten, vil jeg nok vente lidt med at besøge kanalen. Hun er nemlig dygtig, ekstrem smidig, og så går det stærkt. Ellers skal du prøve hendes Yin videoer, der er det hele taget ned i langsomt gear.

 

Det er ikke specielt rart at lave yoga på fuld mave, så tænk over at du ikke har spist et kæmpe måltid inden din træning. Er du sulten, kan du snuppe en lille snack, se min guide med snackfavoritter fra Helsekosten for lette lækkerrier.

 

God shopping!

 

Namaste
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Inflammation - Når huden går amok