Den gode uge med overblik over de sidste 14 dage

Guide over Kroatien, med anbefalinger og tips til turen

guide over kroatien, kroatien guide, podgora maraskaska sibenik Som lovet, er her en guide over Kroatien. Et land jeg personligt vil huske for dets enorme kontraster.

Fra træer der står i flammer (grundet pludselige ildebrande, hvilket er meget normalt i landet grundet varmen) til frodige skove, vandfald og glasklart hav. Her kan du finde alt!

kroatien guide, podgora maraskaska sibenik , guide over kroatien

Podgora var byen vi boede i, en by langs vandet med promenade hele vejen ned til stenstrande og stor turisme. Byen var en klar blanding af børnefamilier og unge festglade mennesker. Absolut ikke et sted for os. Den mindede på mange måder om Sunny Beach, hvorfor jeg ikke kan anbefale at tage hertil.

kroatien guide, podgora maraskaska sibenik
kroatien guide, podgora maraskaska sibenik Blot 25 km derfra lå Baska Voda, en by, på samme måde ud til vandet, dog meget mere rolig, med flere lokale, bedre mad og flotte klipper ud til vandet. En stor kontrast på et meget lille areal.kroatien guide, podgora maraskaska sibenik

Blot 20 minutter fra Baska Voda, kommer du til Marakaska. En større by, fyldt med markeder, cocktail bars og shopping muligheder. En by der i særdeleshed er styret af turismen, hvor folk ligger som sild i en tønde på stranden og du her kan finde alle former for suvenior.

kroatien guide, podgora maraskaska sibenik

Læs også: Min Berlin guide

kroatien guide, podgora maraskaska sibenik Hvis du derimod tager mod syd op i bjergene, kommer du forbi de fineste små landsbyer og frodige områder. Efter min mening, de flotteste steder i Kroatien. Specielt Sibenik i Dalmatien, Skradin og Lozovac viser Kroatien fra sin flotteste side. Her er fyldt med smukke gader, gode spisesteder (ved vegetariske muligheder), naturområder og seværdigheder.

kroatien guide, podgora maraskaska sibenik

Hvis jeg nogensinde skal af sted igen, er det klart en af sidst nævnte byer jeg ville tage til. Turismen er stadig høj, men det kommer man ikke udenom på en typisk chartertur. Dog fylder det mindre i disse byer.kroatien guide, podgora maraskaska sibenik

Dette er selvfølgelig blot vores erfaringer og min guide over Kroatien. Måske oplever du det anderledes eller kan anbefale andre byer i landet jeg ikke har med her? Så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Generelle tips til rejsen:

Bolig: Jeg vil klart anbefale, at man overveje at leje en lejlighed af de lokale, her er næsten altid AC, de er venlige og prisen er i bund. Man finder udlejningsmuligheder indenfor hver 100 meter, selv på motorveje. Så det burde være ligetil.

Transport: Taxaer koster det samme som herhjemme, så undersøg muligheder for bus. Togene er ikke noget de lokale bruger særlig ofte, hvorfor afgangstiderne også er meget ustabile. Cykel er også en mulighed.

Hvor skal du bo? Undersøg din by. Brug gerne lidt ekstra tid på at undersøge hvilken by du vil bo i. Der sker nemlig rigtig meget på få km afstand.

Strand: Hvis du er vild med at bade er Kroatien, helt sikkert for dig. Her er det klareste vand jeg nogensinde har set. Mange af strandene er sten-strande, hvorfor det godt kan være ret farligt hvis man glider. Købe derfor, som de første, skridsikre strandsko. De kan stort set købes i alle boder til 30-50 kr.

kroatien guide, snorkling i Kroatien, podgora maraskaska sibenik

Jeg håber du finder denne guide over Kroatien behjælpelig – rigtig god tur 🙂

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Den gode uge med overblik over de sidste 14 dage