Et anderledes nytårsfortsæt

Hvorfor vælge økologisk makeup?

 

økologisk makeup

Man kunne også spørge: Hvorfor vælge økologiske fødevarer, når du handler ind? Når man tager valget om økologi, tager man stilling. Det er en holdning og et signal, som man kan udtrykke og sende, når man vælger økologi. Og det er egentlig ikke så meget anderledes med det, du putter i munden, som med det, du kommer på huden.

 

ILIA makeup

Huden er vores største organ, og huden optager rigtig meget af det, som vi kommer på den (noget forskning viser op mod 60%, men der er delte meninger). Men bare tænk på, at vi faktisk medicinerer folk gennem plastre med stoffer, som skal absorberes af huden. Der findes eksempelvis plastre med nikotin, hormoner, smertestillende midler og sågar midler mod Parkinsons og Alzheimers.

Huden er et levende organ, der optager meget af det, som vi kommer på den – uden tvivl. Derfor skal vi også i større grad begynde at tage stilling til, hvad vi vil have ind i kroppen gennem huden. Vi optager i hvert fald mere, end vi går og tænker over. Og netop derfor kan det være godt at kigge mod økologisk makeup og økologiske skønhedsprodukter generelt. Produkter, hvor der ligger intention bag – intention om at passe på naturen, på os selv og vores fremtid – altså en bæredygtig tankegang.

 

Mange har sikkert hørt om den såkaldte ”cocktail-effekt”, som handler om den daglige cocktail af kemiske (uønskede) stoffer, som vi udsættes for. Prøv blot at tænke din daglige rutine igennem: Hvor mange produkter kommer du på om morgenen? Hvis du renser hud, smører den ind i serum samt creme og solfilter, så er vi allerede oppe på 4 produkter. Dernæst kommer makeup oveni – foundation, concealer, pudder, blush, bronzer – pludselig er vi oppe på 9. Og nogle af os bruger sikkert også flere produkter – eller mindre (jeg indrømmer gerne, at jeg selv tilhører førstnævnte). Og så er der også de kemiske stoffer, som vi ikke ser – som forurening.

 

Det er derfor vigtigt at vi tager stilling og går op i ingredienserne og deres oprindelse samt efterspørger kvalitet, der ikke forstyrrer vores kroppe unødigt. Så vi kan være sikre forbrugere. Her er det nødvendigt, at du som forbruger omhyggeligt vælger, hvad du smider i din indkøbskurv. Salg – efterspørgsel, hvorfor det er op til hver enkelt af os at tage stilling, når vi shopper, og dermed påvirke branchen med det vi gerne vil have mere af.

 

Netop derfor vil jeg gerne præsentere dig for det økologiske og vegan-friendly brand: ILIA. ILIA er et makeupbrand fra Vancouver, hvor founderen Sasha Plasvic netop går op i både produkternes påvirkning på dig og naturen. ILIA er skabt ud fra et ønske om gennemsigtighed og tryghed for forbrugerne. Hvilket er mere end blot at udelade farlige kemikalier og toksiner. Det handler om at tilføre plejende, økologiske og naturlige ingredienser, samtidig med at produkterne fortsat leverer en god kvalitet og flot makeup.

 

ILIAS produkter er alle fugtgivende og plejende på huden, som en forlængelse af din hudpleje, grundet de økologiske plantestoffer. Dette gør produkterne meget cremede, naturlige og giver en tydelig glød på huden, uanset om det er via øjenskygge eller foundation, trænger de fugtgivende ingredienser igennem I makeuppen.

ILIA produkter økologisk makeup

Mine 5 favoritter:

Vivid Concealer: En meget fugtgivende og healende concealer, med en let dækkeevne der ikke tørre ud. Vigtigste Ingredienser: Aloe Juice • Arnica Ekstrakt Ekstrakt Af Grøn Økologisk Te

 

Multi Stick: Kan bruges på kinder, øjne og læber. Enorm nem at have med på farten.

Vigtigste Ingredienser: Økologisk Solsikkeolie • Økologisk Sheasmør Avocadoolie

 

True Skin Serum Foundation: En forlængelse af din hudpleje der giver dig en meget naturligt og fugtet glød, med en medium dækkeevne, der føles som din egen hud, blot mere forfinet. Virkelig god. Vigtigste Ingredienser: Økologisk Aloe Vera • Marula-Olie Squalen • Mastiks

 

Illuminator: En highlighter uden glimmer og glitter, kun ren frugt og glød.

Vigtigste Ingredienser: Økologisk Ricinusfrøolie • Økologisk Sheasmør Avocadoolie

 

Silken Shadow Stick: En cremet øjenskygge med mineralske, metalliske toner. Nem at blende og god både alene og under en pudder øjenskygge for at give mere dybde. Vigtigste Ingredienser: Økologisk Kokosolie Økologisk Carnaubavoks • Kaolin

Dulletip: Hvis du følger med ovre på min Instagram, kan du være med i årets største konkurrence om ILIA makeup for 2.000 kr! 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Et anderledes nytårsfortsæt