Mandag med tre gode tips til dig!

Hvorfor ansigtsolie er vigtig

fugt til tør hud ansigtsolieAnsigtsolie og olie generelt har været brugt i flere tusinde år over hele verden for deres beskyttende, blødgørende og fugtgivende egenskaber. Specielt i det danske kolde vejr er en god olie vigtig!

Ansigtsolie
Specielt i dette kolde vejr er ansigtsolie vigtige for, at beskytte og pleje huden mest optimalt. Mange oplever en hud der i kulden, begynder at skalle, blive rød og sensetiv. Det kan i 80% af tilfældene være mangel på beskyttelse mod det kolde vejr. Altså en barriere der holder “kulden for døren”. De fleste dagcremer indeholder mest vand (se ingrediensliste bagpå) – hvilket gør at huden, ligesom vand, langsomt begynder at fryse.

Hvorfor ansigtsolie er vigtigt! Om det er et par dråber i ansigtscremen eller udelukkende olier er helt op til din hud. Uanset hvad, vil jeg anbefale dig at tilføre en god ansigtsolie ind i din daglige skønhedsrutine. Medmindre din hud er enormt uren, eller fedtet er ansigtsolie ikke nødvendigt.

Hvorfor Ansigtsolie?

Rene vegetabilske olier, er fyldt med gode næringsstoffer, antioxidanter og blødgørende fedtstoffer. Der ligger tæt op af hudens eget fedtlag og derfor er nemt for huden at forstå og optage. Olier består af små molekyler der ligesom serum, har nemmere ved at trænge ned i hudens lag, end andre skønhedsprodukter.

Læs også: Find din hudtype

Hvilket også er derfor olier, virkelig kan gøre en forskel for huden, uanset om den er plaget af solskader, rødmen, linjer eller ar, når blot du vælger den rigtige, efter din hudtyp.

Fx virker Abrikoskerne olie blødgørende og beroligende. Hybenkerne olie er helende og anti-agene. Havtorn er fyldt med antioxidanter og virker anti-inflammatorisk osv..

Kvalitet
Overordnet set, er kvaliteten alfa omega for udbyttet. Det er derfor vigtigt at finde de gode af slagsen. Dem der ikke er raffinerede/smagsneutrale (renset med brug af kemikalier). Men i stedet gå efter de uspolerede koldpressede og økologiske olier. De er dyrere, men også meget bedre.

Mad-olier
Du kan smøre nok så meget udefra, men hvis ikke du er opmærksom på, at få nok fedtsyre indefra, vil resultatet aldrig blive optimalt. Så husk de gode olier ved stegning og bagning: klaret smør eller kokosolie (kokosolie er også rigtig godt som hårkur) – de kan tåle varmegraderne. Olivenolie i salater, dressinger og juicer, helst fra en mørk flaske hvor den er mindst muligt udsat for sollys.

 

Dulletip
Ved brug af ansigtsolie i hudplejen, er det vigtigt at varme olien op imellem hænderne, inden påføring. Derved trænger olien hurtigere ind i huden. Hvis du døjer med tør hud, acne, eksem eller andre hudproblemer. Vil jeg anbefale, at supplere med Omega 3 dagligt.

Efter 3 måneder vil du kunne se og mærke en forandring.

Kærligst
N

2 kommentarer

  • Jeg læser stadig med, trods jeg billedligt slap- for en stund. Jeg vender tilbage. Jeg slettede alle for at nærme mig mere mig. For i en periode kun at have mig selv, at spejle mig i. Men i guder hvor er du savnet og ligeledes de andre. Jeg nyder, at jeg stadig kan følge dig og lade min sjæl blive inspireret. Af hjertet tak for dig. @minverdeniverden

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er du fin Marianne, altid søde og hjertevarme ord – det betyder meget. Jeg forstår godt du bakker engang imellem og tror kun det er sundt. Det er enormt svært ikke at spejle sig i andre og derved miste lidt af sig selv, bid for bid. Jeg vil lade mig inspirere af dine kloge ord og mærke efter hvor jeg selv står, i mig selv. Vi ses snart igen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Mandag med tre gode tips til dig!