Når angsten tager over..

No-makeup makeup i sommervarmen

makeup i sommeren holdbar makeup

Så kom sommeren da også til Danmark og hold nu op for et fugtigt og lummert vejr. Det er ikke ligefrem makeuppens bedste venner, og slet ikke hvis vi taler en holdbar makeup. Så hvad gør du, hvis du gerne vil have makeup på men føler makeuppen smelter og huden nærmest kvæles?

 

Du kommer nok ikke udenom at skære lidt ned på rutinen, hvis du normalt både har foundation, concealer og pudder på. Især ikke hvis det hele skal sidde dagen lang ovenpå hudpleje og solcreme. Men du kan sagtens lægge makeup, selvom det er fugtigt og varmt udenfor.

Første step er hudplejerutinen – skær evt. ned på produkter eller brug kun de meget lette i konsistensen. Hvis du både plejer at bruge creme og solcreme, kan du måske også bare nøjes med din solcreme og en serum under. Drop primer med meget silikone i, det vil bare køre rundt med makeuppen, når det er så varmt. Fokusér heller på en settingspray som Urban Decay’s Chill eller All nighter.

Dernæst skal du prøve at minimere mængden af produkt, som du kommer på huden. Måske kan du undvære foundation og bare bruge concealer på udvalgte steder? Et helt tyndt lag concealer under øjnene, omkring næsen og på hagen udjævner meget for de fleste.

Hvis du har brug for dækning på kinderne, kan du bruge en flydende bronzer. Den kan som oftest dække samtidig med at give farve. Du kan også bruge creme, solcreme og dækning i ét med en cc eller bb cream med SPF. Det sparer dig måske også for nogle lag. Prøv i det hele taget at minimere mængde og koncentrer produkterne der, hvor du har brug for dem. Jo færre lag, jo nemmere er det for huden at ånde.

En pudderfoundation vil nogle måske tænke er en god idé, men de kan være ret tykke og fyldt med talc, som også lukker huden inde. Det kan hurtigt blive en kaget fornøjelse, når de første olier pibler frem fra huden. Brug i stedet en let setting pudder, hvis du har meget brug for at mattere.

En rutine kunne altså være:

Rens

Serum

Solcreme/ farvet creme med SPF

Concealer og creme bronzer – det er lettere at rette på creme produkter end pudderprodukter

Mascara (måske undgå under øjnene, hvis du har tendens til pandaøjne, og hvis du kan nøjes med et vippebuk, er det at foretrække)

Settingpowder

Hvis du vil have noget på brynene, undgå da også et for cremet produkt – måske bare en klar settinggel. Det er ikke fedt, hvis der løber lidt sved i brynet, som så pludselig ikke er der mere..

..og her et lille tip til et simpelt og smukt armbånd der matcher looket: Jane Kønig reklamelink

Hvordan er din hudpleje/makeup rutine i de varme grader?

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

 • Anja Dalsgaard Jensen

  Hvilke produkter vil du anbefale til vipper og bryn her i varmen. Mine bryn er så lyse at de virkelig ikke kan ses og jeg ser unægtelig mere frisk ud med noget farve på dem. Vipper er få og korte så mascara gør altså underværker. Rigtig god guide du har skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Anja,

   Jeg ville helt sikkert vælge en brynmascara med farve, evt den fra Idun eller vælge at farve dem. Angående vipper, bruger mange en vandfast mascara for ikke at “svede” den af. Har du prøvet det?

   Kærligst
   N

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Når angsten tager over..