Nymåne i jomfruens tegn

Som at træde ind i en helt anden verden

Puerto Viejo guide Costa Rica
Generelt er Costa Rica -Puerto Viejo, lidt ligesom at træde ind i en helt anden verden. Jeg har efterhånden oplevet mange forskellige verdensdele, men intet har overrasket mig ligeså meget, som dette.

Specielt Puerto Viejo, hvor vi har været den sidste uges tid, er helt unik. Det er præcis ligesom jeg havde forestillet mig Jamaica ville være. Eller ligesom, at se et postkort af en strand med koralblåt vand, palmer og skyfri himmel. Sådan ser her ud.

Byen er ned til havet, og derfor er det også her alt sker. Der er strandcafeer og små souvenir shops langs vandet og på hvert gadehjørne står mindst fem mænd klar med et tilbud på coke eller pot (?!?).

Sidst nævnte er åbenbart enormt normalt i byen, alle ryger joints på gaden, på arbejdet og generelt rundt omkring, selvom det vist, stadig, er ulovligt.

Byen består primært af en hovedvej der køre langs vandet, igennem byen, og skiller stranden fra butikkerne. Puerto Viejo er meget lille og tager ikke mange timer, at gå igennem. Fra havet går byen op mod regnskoven, hvor der er groet helt til og derfor ret besværligt at bevæge sig ud, medmindre det er via deres nationalparker, er det umuligt.

Alternativt kan man leje en bil eller cykel og køre ud langs vandet til endnu mere skov eller en ny strand. Begge dele er sindssygt smukt og på mange måder overvældende for øjet. Er man ikke til naturen, er her ikke rigtig noget at lave. Alle butikker ligner hinanden, maden er god, men langt fra gourmet og byen er lille og består primært, af faldefærdige huse med bliktage.

Læs også: Tjekliste til rejsen

Puerto Viejo guide Costa Rica

Mad:

Her er der ret mange muligheder inden for både glutenfrie retter, vegansk og vegetarisk mad. Specielt det glutenfrie valgmuligheder, er noget alle skilter meget med, på deres menu. Det er faktisk lidt svære, at finde vegansk mad, dog let med vegetarisk. Deres nationalret består af bønner og ris, hvilket gør det ret nemt. Måske mindre spændende, men nemt.

Flere steder har de også Soya eller mandelmælk i stedet for komælk, til kaffen eller andet. Priserne er ca. 10-30 kr billigere end i Danmark, afhængig af hvor du spiser, så det er ikke meget, men alligevel en stor besparelse i længden.

Puerto Viejo guide Costa Rica

Stemning og Mennesker:

Der er rigtig mange amerikanere, der har valgt at bosætte sig i Puerto viejo. Mange ejer restauranter, cafeer, samt yoga steder og hoteller. Stederne skiller sig ud i bybilledet ved at være i bedre stand og mere amerikanske af udseende end de lokales.

Stemningen og menneskerne er venlige, søde og enormt hjælpsomme. Alle siger hej, når man passere hinanden og leder du efter vej, er der med det samme en der står klar til at hjælpe dig. Det er virkelig et venligt samfund. Alt og alle er meget afslappet, rolige og glade. Det er sjældent nogen sidder med deres telefon og jeg har endnu ikke oplevet en eneste, virke det mindste stresset. En radikal forskel fra, hvordan jeg opfatter Danmark.

Puerto Viejo guide Costa Rica

Aktiviteter i Puerto Viejo:

Spise chokolade og drikke god kaffe, vil jeg klart anbefale dig, som det første. Derefter tage ud i den smukke natur, hvor det er meget almindeligt at blive mødt af aber, dovendyr, smukke fuglearter, sommerfugle, insekter og alverdens andre dyr. Du behøver faktisk ikke tage så langt ud, meget af det er også inde i byen.

Costa Rica har 5% af verdens dyrearter, hvilket meget hurtigt giver mening når først du er her. Er du ikke til skov og dyr er vandet her også det mest fantastiske og rene jeg nogen sinde har oplevet. Det er præcis, som det smukkeste postkort eller strandbillede du nogensinde har set. I havet kan du både se delfiner, dykke, snorkle og surfe samt alverdens andre vandaktiviteter.  Alt er muligt.

Puerto Viejo guide Costa Rica

Miljø:

Generelt går landet enormt meget op i at minimere plastik, passe på dyrelivet og bevare naturen, hvilket afspejler sig tydeligt i hvor rent og pæn naturen er. Muligvis det renest jeg hidtil har oplevet, det er en fryd at være i og noget jeg ville ønske vi i Danmark også blev bedre til; at passe på moder jord.

Naturen er klart landets force og noget man absolut skal opleve, mindst en gang i livet. Foruden naturen er her ikke meget andet, at opleve. Forretningerne er ikke rigtig et besøg værd og var det ikke for den gode chokolade og kaffe, ville jeg nok sige det samme om maden.

Er du derfor mere en shopping-type med trang til luksus, vil jeg nok fraråde dig at besøge Costa Rica (herunder Puerto Viejo). Her er stort set ikke noget af den slags. Så er der i hvert fald mange andre lande, jeg hellere ville satse  mine penge på.

Jeg håber det gav dig et lille indblik i byen og landet. Har du selv oplevet byen, eller har spørgsmål hertil. Er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder. Du må også meget gerne dele tips herfra, som andre kan få glæde af:0)

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Nymåne i jomfruens tegn