Fra selvhad til kærlighed

K-beauty guide

k beauty nelle noellDet er ingen hemmelighed at skønhedsfænomenet K-Beauty (Koreansk Beauty), fylder de danske skønhedshylder. 

I tidligere indlæg har jeg kort været inde om fænomenet, da det er ikke til at komme uden om, at K-Beauty er kommet for at blive.

Om du er på beauty blogs, læser magasiner, på instagram eller blot kigger på skønhedshylderne i butikkerne. Er du uden tvivl stødt på de finurlige K-Beauty emballager, såsom: BB/CC/DD creams, Sheet masks, snegle-, slange-, bigift- og søstjerneekstrakt, der alle er en stor del af den koreanske kultur.

Koreanernes mål indenfor hudpleje, er at opnå en kridthvid og fejlfri porcelænshud (da dette er et symbol på velstand i Korea). Koreanske kvinder bruger derfor op mod 13 forskellige hudplejeprodukter, på kryds og tværs i deres daglige renserutine.

Hvilket selvfølgelig afspejler sig i deres K-Beauty-rutine, hvor alt er målrettet på at lysne, udjævne, give fugt og balancere huden. Det handler altså om at bruge den rigtige hudpleje, skræddersyet til den individuelles hud med mest mulig beskyttelse mod UV-stråler.

K- Beauty er med sine 10-13 trin, samtidig også en øvelse i ro, nærvær og selvforkælelse.

Alle produkterne påføres grundigt, med meget rolige, nænsomme bevægelser og en stor portion tålmodighed, hvilket vi her i Vesten, især har taget til os de sidste par år.

Fra at tro der fandtes en “fix-it løsning”. Er de fleste ved at forstå, at alle gode resultater kræver tid, grundighed og fokus på de individuelle behov, som – uden tvivl – er den eneste vej til en flottere hud.

I Danmark har vi som sagt taget K-Beauty til os, både som livsstil og skønhedsfænomen. Mange danske brands er begyndt at producere K-beauty inspirerede produkter, med fokus på en dybere fugt i huden, som de fleste skandinaviske hudtyper mangler, med det meget omskiftelige og kolde vejr.

For at få en lidt dybere forståelse af K- beauty. Har jeg hér lavet en liste over de K-beauty produkter og brands der er rigtig gode at kende til:


WHAMISA

Er et naturligt og økologisk brand der bruger botaniske og fermenterede ingredienser, som hoveddel i deres hudpleje. Produkterne er så “rene”, som de næsten kan blive, hvor fermenteringsprocessen også fungere som produktets konservering.

Vogue har flere gange hyldes brandet, specielt deres Organic Flowers toner med ordene: “You need this toner. I swear your life will change,”.

K beauty toner

Kan købes i den fysiske butik og online hos Bloom & Bloom.

Neogen

Er et brand der er super hypet i Korea, da det står i spidsen for hudplejetrends og teknologi. Ingredienserne er en kombination af naturlige ingredienser, kombineret med den nyeste hudpleje teknologi på en miljøvenlig og funktionel måde.

Jeg har desværre kun haft mulighed for at prøve deres Bio-Peel + med Green tea, indtil videre, og vil på baggrund af den oplevelse, anbefale dig at gøre det samme. Det er super smarte, effektive og nemme peeling pads, der fungere som mild kemisk og fysisk peeling af din hud.

neo-peeling k beauty

Kan købes hos Surisuri.dk

Erborian
Et mærke baseret på Koreanske urter, der samtidig med at producere fantastisk makeup, også virker meget effektivt på huden. Jeg er både fan af deres BB, CC Primer og pudder.

Erborian forhandles hos SephoraK-beauty

Kosmetisk Akupunktur
De koreanske kvinder er meget holistiske i deres tankegang og ved, at skønhed starter indefra. De passer på sig selv, spiser godt, holder sig fra sollys og tyer til akupunktur, der arbejder med skønhed som helhed.

Der er flere forskellige stilarter, når det kommer til kosmetisk akupunktur. En af de mere efterspurgte behandlinger er ansigtsløft med nåle, fordi de undgår bivirkninger og ar!

Du kan læse mere her: Godthjælp.

akupunktur

 

Essence:

En essence er på mange måder en mellemting mellem en toner og serum. Førhen var der den forskel, at en serum var tykkere og havde flere aktive ingredienser, hvorimod essence var mere flydende og vandbaseret.

Nu er det dog ret meget det samme. Flere sera er blevet til en gel-serum og essence har fået flere aktive ingredienser. Samt en toner har, tæt på, den samme konsistens som en essence dog mindre fugtgivende. Sååå..

Her skal du mærke efter, hvad din hud har beug for.

Du kan fx. også bruge din essence istedet for toner og serum, hvis din hud ikke har nogen udfordringer. Har du derimod knas tør hud, ligesom jeg, er det et ekstra led til at give huden mere fugt, som virker super godt. I Korea findes der både Post-essence og Pre-essence, så det er altså en rimelig stor ting, indenfor K-beauty.

k beauty face essence

Mine favoritter:

Skin regimen, micro algae essence: Denne essence er meget koncentreret, med energigivende mikroalger og en formel der modvirker udefrakommende forurening på huden og gør huden mere modstandsdygtig.

Pyunkang Yul, essence toner: Er udviklet på en af koreas mest anerkendte hudplejeklinikker indenfor hudsygdomme. Med et minimum af ingredienser og med det hovedformål at opretholde en sund og balanceret hud. Hvorfor alle deres produkterne er velegnet til meget tør og sart hud, samt rosacea.

Rituals, first essence for radiance: Denne essence betår af en række antioxidanter med fokus på anti-age, der er med til at modvirke hudens aldringstegn. Foruden dette er den vegansk og uden: mineralske olier, GMO ingredienser, silikone, mikro plast, syntetisk duft, samt meget meget mere.

namaste rituals k beauty

Double Cleansing. 

Er den bedste metode til at fjerne makeuprester, snavs og dagens forurening fra ansigtet. Ordet “double” er fordi metoden involvere to slags rens Step 1 er en rensebalm, olie eller micellar water, for at fjerne makeup, SPF og snavs fra hudens overflade. Step 2 er den dybdegående rens, hvor du renser huden med en vandbaseret rens. Så du både fjerner det olie og vandbaserede snavs fra huden og får renset helt ned i hudens pore.

Fjerner både olie og vandbaseret makeup. Jeg elsker selv double cleansing, da jeg tydeligt kan se en forskel på min hud,når jeg gør det. Anbefaler dog kun at gøre det om aftenen og måske blot med en våd vaskeklud om morgenen, så du ikke over-renser din hud og fjerner hudens naturlige beskyttelses barrier.

double cleanse k- beauty

Mine favoritter:

Evo Lom cleanser. Muligvis den lækreste, og mest pris belønnede, rense balm nogensinde! Den smelter på huden, dufter fantastisk og renser huden fra makeup og overskydende olier. Ved køb af Evo balm medfølger også en 100% bomuldsklud.

KORA Organics, foaming cleanser. En super effektiv ansigtsrens med certificeret økologisk nonifrugt og grøn teekstrakt samt sandeltræolie og aloe vera. 

Youth to the people, superfood cleanser. En af mine ALL Time Favourites, der renser huden mildt og skånsomt med antioxidanter fra kål, spinat og grøn the. 

Du kan læse om Micellar Water Her:

Sheet Masks

En sheet mask er en opgradering af den “normale”ansigtsmaske. En maske der ligesom et lagen, lægger sig over huden og føles kølende og fugtig. Kombinationen af de gode ingredienser, sammen med den fysiske barriere, forsegler masken og maksimere derved virkningen.  Så ingredienserne kan trænge bedre ind i huden. Det var den korte forklaring. Når du først har prøvet en sheet mask, er jeg sikker på du aldrig vil undvære sheet masks igen. De findes til stort set alt: fødder,hænder, ansigt, læber og øjne.

sheet masks k beauty

Mine favoritter:

Dr. Jart + fordi de er effektive og har en maske til ethvert behov.

Rodial, deres snake oxygenating & cleansing bubble mask, er fantastisk til urenhedder uden at udtørre huden.

Kocostar, nærmere deres “sheet mask-version” til læber og øjne. Elsker de er så specifikke og nærende for huden.

Har du en K-beauty favorit?

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Fra selvhad til kærlighed