Vegetarisk start guide - sådan bliver du nemt vegetar

Pitta typer – Ayurveda

ayurveda vata dosaVi er nu nået videre til næste dosha, som i denne omgang er pitta. Idag vil jeg fokusere på pitta og hvordan den påvirker dig som person, både fysisk og mentalt.

Pitta typer er ofte ledertyper med et højt energi- og ambitionsniveau. Du er interelligent og kan have tendens til at elske materielle varer. Du elsker alt der føles luksuriøst og eksklusivt. Du elsker at omgive dig med smukke ting og du har en høj æstetisk sans.

Fysiske karakteristika for pitta typer:
Du vil typisk være medium højde og forholdsvis slank. Din hud er blød og varm og uden tendens til rynker og tørhed. Du falder let i søvn, men vågner også let.

Emotionelle karakteristika for pitta typer:
Du er intelligent og er super god til at koncentrere dig og holde fokus. Pitta typer er gode til at tage beslutninger og er præcise, direkte og oftest også udadvendte. Hvis i ubalance, kan du blive kort for hovedet og argumenterende. Når du er stresset, vil du typisk bebrejde dig selv.

Læs også: Vata typer 

Sådan holder du dig i balance når du er pitta:
Hold dig kølig, især om sommeren. Pitta typer er ikke glad for overdreven sol og varme. Undgå varmt og stærkt krydret mad.
Som pitta er du naturligt ambitiøs og sikkert også en ledertype. Brug meditation til at koble fra.
Prioriter daglige gåture i grønne områder, både for at koble af og køle ned.

Det optimale mad for pitta:
Pitta er en varm, fugtig dosha, så den har brug for at blive balanceret med kølende, væskeholdige fødevarer. Prioriterer kølende madvarer såsom agurk, søde frugter og melon. Drink kølige drikkevarer såsom pebermynte te eller iste (men aldrig iskolde, da ayurveda mener iskolde drikke slukker for ’bålet i maven’ (din fordøjelse og forbrænding).
Mælkeprodukter kan også hjælpe din krop med at nedkøle.
Gå efter grøntsager som asparges, agurk, kartofler, søde kartofler, grønne grøntsager, græskar, broccoli, blomkål, squash og grønne bønner. Undgå tomater, peberfrugt, hvidløg og radisser, som kan forhøje pitta.

 

Kan du mon nikke genkendende til noget af ovenstående?

Lad mig endelig vide hvad du synes.
Kærligst,
Nelle

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Vegetarisk start guide - sådan bliver du nemt vegetar