Hypnoterapi

Ayurveda som livsstil

holistisk skønhed ayurvedaDer er flere af jer, der har spurgt meget ind til ayurveda og om jeg kan give en kort introduktion til hvad ayurveda går ud på.

Det vil jeg selvfølgelig gerne, da min egen livsstil er meget inspireret af ayurveda og den indiske livsstils principper.

Ayurveda kan på dansk oversættes til viden om livet. Det er et over 5000 år gammelt indisk ’sundhedssystem’ og i følge ayurveda manifesterer livet sig i tre forskellige energier, eller doshaer som ayurveda selv kalder det: vata, pitta og kapha.

 

Vi er alle født med en særlig, unik kombination af disse tre energier. I takt med livet, vil de tre energier ofte udvikle og ændre sig, men man stræber efter at være så meget som muligt i balance i forhold til den unikke kombination man er født til.

 

Ayurveda tror nemlig ikke på sygdomme, kun på ubalancer. Dvs. Hvis du oplever en periode med meget sygdom, vil det være et tegn på at du er i ubalance i forhold til den kombination du er født til.

 

Når man får en ayurvedisk pulsdiagnose, vil man derfor finde ud af hvilken kombination af de tre energier du er født til og så sammenligne med hvor du er i dag. De tre energier kan påvirke alt i dit liv og især dit helbred, dit energiniveau samt dit humør.

Læs også: Skønhed på syv måder – Diane Soa

Vata typerne er de kreative typer, der elsker at møde nye mennesker, rejse og opleve verden. De er meget fantasifulde og både mentalt og fysisk aktive. En vata i ubalance vil ofte vise sig ved kolde hænder og fødder, forstoppelse, tør hud og led, der ’knækker’.

 

Pitta typerne er stærke, intense og har tendens til let at blive irriterede. Pitta typer er ofte ledertyper og er meget målrettede og engagerede i alt hvad de foretager sig. En pitta i ubalance vil ofte vise sig ved symptomer på inflammation; udslæt, akne og rosacea.

 

Kapha typerne er stabile, loyale og kærlige. De trives ved rutiner både i deres privatliv, men også i deres professionelle arbejde. En kapha i ubalance kan vise sig ved mangel på motivation, dovenhed og stædighed.

Deres forbrænding er oftest langsom, hvorfor deres appetit også er lavere end de to andre doshaer.

I følge ayurveda kan du selv gøre meget for at påvirke din dosha og komme i balance, hvis du er i ubalance.

Personer med vataforstyrrelser vil fx have godt af ro, stabilitet og regelmæssighed. Pittatyper vil have godt af at spise kølende grøntsager som kan dæmpe deres inflammation.

Er du interesserede i at få flere tips til hvordan du kan implementere ayurveda i dit liv? Så skriv endelig en kommentar, så jeg kan få en ide om hvad du er interesserede i at vide mere om.

Jeg håber du kunne bruge mit indlæg. Hav en dejlig dag!

Kærligst,
N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

8 kommentarer

 • Super spændende indlæg!
  Jeg havde ikke hørt om det før og nu er jeg helt opslugt af at læse om det 😛 Så lige der var nogle andre i kommentar sporet der gerne ville finde steder man kunne læse mere om det og faldt lige over den her artikel selv, der også har en sjov quiz så man kan se hvilken dosha man selv er 😀 : https://perfect-body.dk/blogs/pb-blog/hvilken-ayurvedisk-dosha-type-er-du

  Håber du vil skrive lidt mere om det løbende, jeg vil ihvertfald gerne følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Tak for en rigtig god blog! Jeg synes, det er spændende at følge med – især, når du kommer omkring emner om spiritualitet. Ayurveda er et super interessant emne, så skriv meget gerne mere om det 😊 Især om de tre doshaer og hvordan man finder ud af hvilken blanding man selv er og hvordan man skaber balance. Du må også meget gerne komme med tips til bøger eller steder på nettet, hvor man selv kan dykke ned i den ayurvediske tankegang og livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Tak Josefine, Super dejlig tilbagemelding. Det vil jeg kigge på og vende tilbage med. Rigtig god weekend <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder så spændende😍👌🏻✨💫 tror bestemt jeg er Vata, gad jeg godt at læse mere om!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Kære Mette,

   JA enig! Er også ret vild med det og det virker når først man forstår at bruge det. SÅ spændende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Baysens

  Ja, skriv endelig mere om emnet. Det er super spændende!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Hypnoterapi