Single og fyldt med spørgsmål

Din hudtype guide

kombineret hudtype min hudtypeFor noget tid siden, var der en sød læser der skrev og spurgte ind til hudtyper. “Hvordan ved man hvilken hudtype man har?” Et super relevant spørgsmål jeg har forsøgt, at besvare herunder med lidt tips til ingredienser og produkter :0)


Normal hudtype
Sådan ved du om du har normal hud:
Normal hud har sjældent problemer hverken med urenheder eller tørre plamager. Den føles altså hverken fedtet eller olieret nogle steder i ansigtet. Hvis du har en normal hudtype, bør din hud føles elastisk og smidig uden tegn på rødme eller irritation. Dine porer er oftest små.

Hvordan skal jeg pleje min hud?
Det kan godt være din hud virker uproblematisk, men derfor er det stadig en god ide at tage sig kærligt af den. Vær glad for din hudtype og forkæl den med en hudplejerutine og skønne masker. Da du har normal hud, kan du stort set vælge hudpleje fra alle hylder. En god rutine vil indeholde rens, serum, fugt og SPF suppleret med en eksfolierende og fugtgivende maske et par gange om ugen.
Too Cool For School Pumpkin Sleeping Pack
En natmaske, der giver fugt til huden samtidig med at den har en mild peelende effekt pga. enzymer fra græskar. Den kan bruges af alle hudtyper og er uden parabener, sulfater og phtalater. Efter første brug, synes jeg min hud virkede mere jævn og ensartet. Generelt så min hud sundere ud og havde fået mere glød. Eneste minus, er duften der er lige heftig nok til mig, men den skønne cream/gel agtige konsistens opvejer lidt for den kraftige duft.
Nimue Age Intelligent Face Serum
Denne serum claimer at berolige og genetablere hudens fasthed og binde fugten i huden. Det skal medføre at hudtonen bliver mere jævn og at rynker og linjer reduceres. Jeg synes, serummet har en dejlig konsistens, måske mere creme agtig end en egentlig serum, som ofte er tyndere og mere flydende i konsistensen. Serummet føles behageligt og fugtgivende på huden og trænger hurtigt ind.

Caudalie 3 in 1 moisturizer
En dejlig let ansigtscreme. Selvom jeg godt kan lide lidt federe cremer er jeg ikke i tvivl om at denne creme fugter igennem. Den har en svag, men frisk duft. Cremen har mange gode egenskaber, men indeholder desværre også en del alkohol. Den føles kølende på huden, hvilket kan være meget rart for blussende hud med tendens til rødme. De gode ingredienser, der er værd at fremhæve er hyaluronsyre, e-vitamin, c-vitamin og glycerin. Cremen indeholder mange naturlige planteekstrakter, som kan være problematisk for kvinder, der let slår ud eller er plaget af allergi..

Akademiklinikken Pure Glow Oil 30 ml
Denne olie er nok en af mine favorit produkter. Det er et super effektivt produkt, der indeholder en høj koncentration af c-vitaminolie, som modvirker pigmentforandringer. Den indeholder desuden botaniske ekstrakter fra lakridsrod og rabarber, som man godt kan dufte. Rabarberduften er lidt speciel og jeg tror ikke alle vil kunne lide det, men jeg er ikke i tvivl om produktets gode egenskaber.

 

Tør hudtype
Sådan ved du om du har tør hud: Når du kommer ud af badet føles din hud typisk stram og du har lyst til at tage creme på med det samme. Du vil typisk ikke have synlige porer og din hud vil have en mat overflade, men en fin struktur. Du kan have tendens til at få fine tørhedslinjer omkring munden og øjnene. Du føler dig aldrig fedtet i huden, men snarere stram og tør.

Hvordan skal jeg pleje min hud? Hvis du har en tør hudtype, er det en god ide at bruge et mild renseprodukt, der ikke skummer. Gå efter cremer i stedet for lotions og gels. Om vinteren er det vigtigt du bruger en creme med et højt fedtindhold, så du beskytter din hud mod kulden. Brug gerne en plejende olie under eller over din ansigtscreme eller i stedet for en natcreme. En ugentlig eksfoliering og maske er også en god ide til den tørre hud, så du får fjernet døde hudceller og tør hud. Herefter kan din hud også bedre optage næringen fra cremen og olien du efterfølgende kommer på.

Hvilke ingredienser skal jeg gå efter?
Hyalonsyre, glycerin, squalene, e-vitamin.
Caudalie Instant Detox Maske
En lækker, dybderensende maske. Den renser effektivt og har været god for mig at bruge 1-2 gange om ugen. Den dufter lækkert uden at være for parfumeret. Masken indeholder papayaekstrakt, som er kendt for sine peelende egenskaber kombineret med evnen til at minimere forekomsten af porer. Masken har små fine korn, som gør den velegnet til sensitiv og sart hud. Hudtyper med kombineret og fedtet hud kan måske bruge den lidt oftere. Masken indeholder pink bentonit ler, som er kendt for at være dybderensende. Masken skal kun sidde på i 5 minutter, hvilket jeg synes er dejlig kort tid, da man så kan tage den på en hverdag inden man går i bad.

Læs også: Tre nemme tips til en flottere hud.

Skin Food Royal Honey Essential Queen Bee
En gele creme med en behagelig duft af svag honning. Honning virker antiseptisk, og bekæmper urenheder og bakterier. Derudover virker det blødgørende på huden og tilfører huden fugt. De aktive ingredienser i denne creme, står øverst på ingredienslisten, hvilket er virkelig rart i modsætning til andre produkter, da det betyder at produktet indeholder mest af disse ingredienser. Konsistensen er let og ikke klistret. Jeg savner lidt man får en spatel med, da produktet er i en krukke og derfor let inficeres

Atelier Rebul Ultra Moisture Day Cream

En skøn ansigtscreme til tør og dehydreret hud. Den er rig på A og E vitamin og Q10. Derudover indeholder den hyaluronsyre og aloe vera. Huden efterlades super blød og gennemfugtet. Den har en skøn konsistens og en let, diskret duft. Den kunne godt gå hen og blive en favorit henover vinteren.

Estee Lauder Advanced Night Repair,

En serum der virkelig gør en forskel uanset om din hud er tør, mat eller sensitive. Den er olie og parfumefri og bruges om natten. Dyr,men virkelig alle pengene værd, hvis du spørger mig. Jeg kan I hvert fald tydeligt mærke forskel på min hud når jeg burger den.

Kombineret hudtype:
Sådan ved du om du har normal/kombineret hud: Du har øget talgproduktion især i t-zonen (pande, næse, hage), du har tendens til forstørrede porer, du har muligvis tørre kinder, men tilstoppede porer eller tendens til urenheder omkring hagen og i panden.

Hvordan skal jeg pleje min hud? Rens med et mildt, men skummende produkt om sommeren og skift evt. til et mere cremet renseprodukt om vinteren, hvis din hud føles tør. Brug en serum eller creme med salicylsyre, og en let creme. Suppler evt. med lidt olie hvis du føler det hjælper – olie fjerner olie.

Hvilke ingredienser skal jeg gå efter?
Salicylsyre, glycerin, ler (bentonite + kaolin fx), hyaluaronsyre, zinc, niacinamid, tea tree og evt. frugtsyrer (AHA).

Ole Henriksen Hygge HydraClay Detox Mask
En skøn lermaske, der renser i dybden, samtidig med at den giver fugt. Den er let at vaske af og indeholder kaolin og 5 forskellige botaniske olier. Kaolin er en slags ler, der renser i dybden og fugten kommer fra kombinationen af de 5 botaniske olier. Masken er mildt parfumeret, så det skal man kunne lide. Kan også bruges af tør og sensitiv hud. Udtørrer ikke.

Kiehl’s Calendula toner.

En alkoholfri ansigtstoner med urteudtræk af morgenfrue der hjælper med at berolige huden og regulere talgproduktionen. Har du steder i ansigtet, hvor du er tør ville jeg ikke anbefale dig at bruge denne på disse områder. Hvorimod du kan bruge lidt ekstra på de områder du fedter.
Tea tree anti-imperfection daily solution
Denne tea tree olie er ikke en helt ren tea tre, men med et stort indhold af tea tree og salicyl syre, hvorfor den er yderst effektiv på betændte områder. Brug 1-2 dråber på de udsatte områder og IKKE i hele ansigtet hvis din hud er kombineret.

Raaw In A Jar – Blue Drops Oil

En ansigtsolie/crème med antioxidanter og beroligende ingredienser fra Jojoba, baobab, vitamin E og mange andre. Der giver huden næring og virker olieregulerende uden at tilstopppe porerne. Specielt god til olieret, kombineret hudtype og akne ar.

 

Uren hudtype:
Sådan ved du om du har uren hud: De fleste er selv klar over at de har uren hud, men hvis du konstant slår ud og har mange urenheder ad gangen er typiske kendetegn.

Hvordan skal jeg pleje min hud? Mange tror fejlagtigt at de skal bruge skrappe renseprodukter for at komme uren hud til livs. Disse skrappe renseprodukter er ofte alt for udtørrende for huden, hvilket vil resultere i at din hud tror du mangler fedt og derved kompenserer ved at producere endnu mere fedt. Brug istedet et mildt renseprodukt, der ikke udtørrer huden. Gå efter produkter, med salicylsyre (altså ikke rens, men serum og creme). Undgå olie produkter og vælg en gel eller en let lotion som dagcreme.

Hvilke ingredienser skal jeg gå efter?
Salicylsyre, ler (bentonite + kaolin fx), zinc, niacinamid, tea tree, frugtsyrer (AHA)

Akademiklinikken Pure Active Serum 50 ml
Denne serum er en AHA serum, som sætter skub i cellefornyelsen. Den eksfolierende effekt er især god til forstørrede porer, tilstopninger og uren hud. Serummet skal kun bruges et par gange om ugen. Det er klart et produkt jeg vil anbefale, hvis man døjer med uren hud og forstørrede porer eller hvis man gerne vil sætte lidt gang i cellefornyelsen i huden.

Kiehls blue herbal spot treatment.

En rigtig god SOS treatment, med salicylsyre. Dup den på dér hvor du er ved at få en bums.

Biotherm Skin Oxygen Deep Cleanser
En let, skummende rensegel til ansigtet til alle hudtyper. Jeg oplever desværre, at den er lidt for udtørrende til min tørre hud. Det er dog et produkt jeg helt sikkert vil bruge om sommeren når jeg har meget solcreme på, da jeg virkelig føler det renser i dybden, men på en skånsom, behagelig måde. Her om vinteren foretrækker jeg bare at bruge et mere cremet renseprodukt, der ikke nødvendigvis skal vaskes af, så det er mest en smagssag, men jeg kan gode lide ideen om at serien er imod forurening og ’city skin’.

Tea Tree Oil Face Cream
Tea Tree er kendt for at være særlig godt til uren hud og til hud med akne. Grunden til at tea tree menes at være effektivt er, at det fungerer naturligt antibakterielt. Cremen dufter kraftigt af tea tree, så det skal man lige være forberedt på da man ellers godt kan blive lidt forskrækket. På hjemmesiden claimer Australian Body Care at duften hurtigt forsvinder, men det er jeg ikke helt enig i. Cremen har en let konsistens, som trænger hurtigt ind i huden. Cremen har et højt indhold af glycerin og shea butter, som er fantastisk fugtgivende. Jeg har brugt cremen med succes, selvom jeg har tør hud.

 
Sart/sensitiv hudtype:
Sådan ved du om du har sart hud:
Din hudtype reagerer nemt på forskellige produkter og på vind og vejr. Din hud føles stram, blussende, evt. kløende og du har tendens til rødme. Du slår ofte ud hvis du bruger for skrappe produkter.

Hvordan skal jeg pleje min hud?
Vælg produkter uden parfume og med få, simple ingredienser. Jeg ville bruge en beroligende rensemælk, efterfulgt af en serum, måske lidt olie, øjencreme og en beskyttende barriere creme. Et 12-trins koreansk hudplejeprogram er altså ikke noget for dig. Gå gerne også efter hudplejeprodukter, der reducerer rødme og egner sig til brug i meget koldt vejr.

Hvilke ingredienser skal jeg gå efter?
Hyaluronsyre, glycerin, niacinamid (beroliger rødme), kamille, aloe vera.
Hvis du har rosacea er der nogen, der mener du bør undgå olie. Der er dog intet videnskabeligt belæg for dette.


Origins refreshing eye cream

Denne øjencream er en klar favorit hos mig, der ellers ikke tåler særlig mange øjencremer. Af hovedingredienser er koffein, ginsing , magnoliaekstrakt og naturlige lysfrekleterende elementer der virker opfriskende og opkvikkende på trætte øjne,

 

Youth to the people cleanser.

Denne rens er Ph neutral, vegansk og rig på antioxidanter. Uden kunstig farve, parafume eller plastik. De tre hovedingredienser er koldtpresset spinat, kål og grøn te. Den er lidt anderledes end mange andre ansigtsrens, da den ikke skummer ligeså meget. Men absolut en af de bedste jeg nogesnide har prøvet fordi den renser nænsomt, uden på nogen made at svie og efterlader huden dejlig blød.

Vichy mineral 89

En serum der virker kølende, beroligende og er med til at opbygge hudens naturlige barriere. Rigtig god til den hud der mangler fugt. Henover vinteren vil jeg anbefale at man sørger for at bruge den under en olie eller fedcreme.

Hvilken hudtype har du og hvad fungere for dig?

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

 • Betina

  Super god guide! 🙂 Har dog lige et spørgsmål til det du skriver om den kombinerede hudtype – at man helst skal rense med et mildt, men skummende produkt om sommeren og så evt en rensecreme om vinteren, kan man ikke også bruge rensecremen om sommeren? Hvorfor skal det være et skummende produkt? 🙂

  Elsker at følge med her på din blog 🙂

  Hilsen Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Hej Betina,

   Tusind tak. Ja du kan sagtens bruge rensecreme både sommer og vinter, det skal du gøre helt som du lyster. I forhold til den skummende del, er det blot et tip da de fleste føler sig mere “rene” når produktet skummer. Fungere det ligeså godt med en rensecreme eller balm, vil det absolut være at fortrække. Håber det var svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen.

   Rigtig god mandag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Single og fyldt med spørgsmål