Ny uge ny lille hemmelighed

5 bæredygtige skønhedsfif

bæredygtige fifs, bæredygtighed, bæredygtig skønhed, Hvad betyder bæredygtighed egentlig og hvad kan du selv gøre for at skåne miljøet og leve mere bæredygtigt?

Som jeg har skrevet om mange gange før, er det vigtigt, at vi hver især tager ansvar for miljøet, verden og de arter der kommer efter os. Hvilket er essensen i at leve bæredygtigt.

Ifølge FN ”…en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov.”

Det er slet ikke så svært og uoverskueligt, at leve bæredygtigt, som det måske kan lyde. Du alene har ikke hele verdens fremtid på dine skuldre, men alene kan du gøre en stor forskel for vores fælles fremtid – alt tæller :0)

Hvis vi alle ændre hit og her, med små justeringer i hverdagen – gør det en stor forskel på sigt. Det er dét jeg gerne vil inspirere dig til i dette indlægs, med 5 små og overskuelige bæredygtige fif:

bæredygtige fifs, bæredygtighed, bæredygtig skønhed,

Udskift din plastik tandbørste med en i bambus! 
Der findes efterhånden mange bambus tandbørster på markedet, i brugsen og online, hvorfor der ikke rigtig er nogen god undskyldning for at købe plastik.

Mærket Ibrush er blevet en af mine favoritter da de er tæt på 100% nedbrydelig og virker præcis som en ”almindelig tandbørste” blot mere behagelig og mindre skadelig for dig og miljøet. Det jeg specielt godt kan lide ved denne tandbørste er at de er billige (29 kr.) og leveres direkte til døren hver 6 uge, så jeg ikke selv behøver gøre noget. Det er jo nemt!

Udskift din plastikflaske med glas, plastik uden BPA eller aluminium. Foruden at være dårlige for miljøet med plastikflasker er de heller ikke hensigtsmæssige for dine hormoner og har op til flere gange vist, at være hormonforstyrrende.

Personligt har jeg i stedet købt denne aluminiumsflaske, jeg altid har i tasken. Den er lidt dyr, men holder for evigt – så det er godt givet ud på sigt og langt mere bæredygtigt.

Læs også: Genanvendelige hverdagstips

bæredygtige fifs, bæredygtighed, bæredygtig skønhed,

Gem og genanvend dine glasbeholdere. Her taler jeg om dem du bl.a. får med din mayo, Tofu og syltetøj, de er super anvendelige til alt fra leftovers til beauty. Jeg gemmer altid alle glas og genbruger dem til indkøb i Løsmarked, Nicecream og alverdens andet jeg kan finde på.

Mange steder giver de endda mellem 5-10%, hvis man selv medbringer emballage, hvilket kan blive til mange penge i længden. Også med cremer og olier, udskifter jeg tit fra plastikemballage over til glas, for at undgå for mange hormonforstyrrende stoffer fra emballagen de bliver produceret i.  

Det er for nogen lidt hysterisk, men med alle de fertilitetsudfordringer vi kvinder har, ser jeg ingen grund til at påvirke mine hormoner negativtbæredygtige fifs, bæredygtighed, bæredygtig skønhed,

Udskift plastikskrabere med en (flot) Vintage Skraber. Både skrabere og de barberblade man køber til barberingen er typisk omsvøbt af plastik, hvilket er totalt unødvendigt OG dyrt! Selv har jeg skiftet min engangsskraber ud med en Vintage skraber og barberblade til kun 35 kr. for 7 stk. Begge dele helt uden plastik. Man kan selvfølgelig ikke lige få den i en Girly pink, hvis det er kriteriet, men i vintagestil som holder for evigt. Igen dyrt til at starte med, men godt givet ud og billigere i længden.

bæredygtige fifs, bæredygtighed, bæredygtig skønhed, Jeg håber du kunne bruge disse bæredygtige fif og forhåbentligt synes de er overskuelige og nemme, at implementere i din dagligdag. Har du andre nemme bæredygtige fif, må du meget gerne dele dem herunder. Elsker at høre jeres tips!

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ny uge ny lille hemmelighed