NY STATUS

SÅDAN UNDGÅR DU SOLSKADER


nelle_solbrun solskader solbeskyttelse Nellenoell pigmentforandringer solskader

Sommervejret er endelig over os, med lange lyse nætter og skønne solstråler der booster naturens vækst og vores energiniveau, Hurraaa.. Dog er det derfor også blevet tid til solskader?!

Vejen til overskud, energi og godt humør
Solen er essentielt for kroppen, da solen er med til, at vi får genvundet overskuddet og danner det vigtige, essentielle D-vitamin som kroppen ikke selv er i stand til at danne. D-vitamin er med til at balancere immunsystemet, en vigtig antioxidant, øger kroppens generelle energiniveau og humøret. Desværre kan den samme sol også være skyld i en del solskader på huden.

Derfor er det vigtigt at forberede og hjælpe huden til at modtage de vigtige stråler, inden og efter solbadning så du undgår solskader og pigmentforandringer. Solcremer er selvfølgelig alfa omega til at beskytte huden, men også indefra kan du gøre en stor forskel, her er mine 3 bedste tips indefra og ud:

Antioxidanter og Beta-Caroten
Er to vigtige fruer du skal satse på indefra når det gælder huden, især ved solstråling. Betacaroten er en kraftig antioxidant der findes i frugter og grøntsager. Den omdannes i kroppen til den vigtige A-vitamin hvilket er særlig relevant for huden, da sol og D-vitamin nedbryder A-vitaminen. A- vitamin er også med til at styrke og beskytte huden mod UV-stråler, soleksem, tørre slimhinde og rynker.

Betacaroten findes især i havtorn, mørkegrønne grøntsager og gulerødder. Hvis du ikke har lyst til at spise et kilo grøntsager om dagen, kan jeg anbefale Vitavivas 3 IN 1 BEAUTY BOOSTER og Pukka Spirulina (der indeholder 100 gange mere betacaroten end gulerødder).

Begge er fyldt med hud beskyttende antioxidanter, vitaminer og mineraler der er med til at styrke immunforsvaret og forbedre huden, så den bliver mere modstandsdygtig overfor ydre påvirkning og UV-stråler. Pukka Spirulina pulver, 175 g 230 kr. / Vitaviva 3 in 1 Beauty Booster, 60 tab 345 kr.

Solcreme
Så er der den kendte solcreme, selvom sund hud starter indefra skal huden også beskyttes udefra mod UVA/UVB-beskyttelse. Der er mange forskellige former for solbeskyttelse, jeg anbefaler en god spray eller creme, hvor solfaktoren er for sig selv, på den måde får du den rene vare i stedet for div. 2-1 produkter. Der er efterhånden mange gode på markedet, jeg er især stor fan af de her:

Korres Suncare Face Yoghurt Tinted SPF 50, 50 ML. 229 kr. Den er rigtig god til den sensitive hud. Hele Korres solserie er baseret på beroligende ingredienser, der fugter og beskytter huden mod UVA/UVB. Indeholder ikke: mineralske olier, silikone, parabener og kun allergi testet duftstoffer. Jeg kan især godt lide denne tintet version, som jeg bruger om sommeren i stedet for en farvet dagcreme.

Purely Professional Sun lotion SPF 30, 150 ml 175 kr. Serien indeholder et minimum af ingredienser, altid fri for: parabener, SLS, farve, parfume og allergifremkaldende stoffer. Det er altså en serie der er sikker at gå til og nemt kan bruges af alle. Solcremen beskytter mod UVA/UVB-stråler samtidig med at tilfører huden fugt og pleje med de aktive ingredienser hyaluronsyre, kokos og abrikoskerneolie.

Med mig i håndtasken henover sommeren, har jeg altid denne lille ansigtssolcreme fra Matas med SPF 15 til 80 ml 59,95 kr. Den fylder ingenting og ender tit med at blive min redning, ved spontane udendørs aftaler, er også uden parfume, parabener, svanemærket og lavet i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.
Få den solbrune farve til at holde længere.
Mange bruger kun aftersun, efter de er blevet forbrændt. Hvilket svarer til først at bruge solcreme når solskaderne er sket – altså for sent. Det er vigtigt at pleje, berolige og reparere huden med aftersun efter solbadning.

Måske ikke hver gang du er ude, men især efter timer i solen. Ved brug af aftersun, gør du også huden klar til næste dag i solen, samtidig med at bevare den solbrune farve længere. Her vil jeg anbefale aftersun fra samme mærker som før, derudover fra Yves Rocher, der alle tre har nogle gode solserier. Specielt er Yves Rochers SOS maske (1 stk. 49 kr. – Masken indeholder over 97 % ingredienser af naturlig oprindelse) rigtig god til ?emergency situations? eller hvis ansigtet har brug for intensiv fugt og ro. 

Dulletip
Hav respekt for solen, hvis først skaden er sket er det virkelig svært at komme af med, nogle må leve med skaderne resten af livet. Så husk at sole med omhu og hvis du ønsker hurtig farve er selvbruner din ven!

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

NY STATUS