Din sommer makeup – bronzer og blush

No go’s in the sun

pigmentforandringer

 Vi har ofte fokus på, hvad vi skal gøre, når vi er ude i solen. Men hvad med de ting, som vi skal undgå? Måske er det meget rart lige at huske sig selv på, at alt ikke er tilladt, selvom du har solcreme på.

 

  1. Ingen syre

 

Den første ting, du skal være opmærksom på er, hvad du bruger af hudpleje. Produkter med syre som salicylsyre eller glykolsyre kan gøre huden lysfølsom, og de skal altså blive stående på hylden, hvis du f.eks. er på solferie eller er ude hver dag herhjemme. Du behøver ikke skippe dem helt, men du skal helst ikke have ansigtet i direkte sol dagen efter, og hvis du skal udendørs, så vil jeg anbefale at bruge faktor 50 i ansigtet.

 

  1. Ingen hård skrub

 

Det hænger lige sammen med syren, for skrubbemasker eller eksfolierende masker generelt, gør også huden mere følsom og sensitiv. Brug en mild skrub i form af en konjac svamp eller en ansigtsbørste som den fra Aveda eller Karmameju. Dem kan du roligt bruge efterfulgt af solbadning – men hold dig til faktor 30 alligevel i ansigtet.

 

  1. Ingen highlighter

 

Det her tip lyder måske sjovt, men highlighteren reflekterer solen og gør dig mere udsat. Generelt skal du være opmærksom på, hvilken makeup du kommer over din SPF, og hvordan du påfører den. Kommer du til at blende for meget og blende din SPF væk? Det bedste er at bruge hænderne eller en blød børste, sådan at du presser makeuppen ind i huden fremfor at blende den for meget rundt.

 

  1. Ingen olie

 

Du kender sikkert typen, der bare fyrer den med sololie og ellers ligger sig til rette. Olie reflekterer også strålerne og gør dig ekstra udsat. Det er desuden heller ikke særlig rart, at have olie på hverken kroppen eller i ansigtet, hvis du skal ligge og sole. Det klistrer, og hvis det er fugtigt, kan du komme til at føle dig indelukket. Olie er fedt, som forsegler fugt, men hvis dine omgivelser er fugtige, behøver du ikke et lag fugtforsegling.

Læs eller genlæs: Sommer face savers

Et lille tip: Hvis du ikke kan leve uden at smøre dig ind efter et bad og ikke føler, at din solcreme er nok, så kan du bruge et produkt med aloe vera i. Du kan faktisk sagtens komme en aftersun på inden, du skal sole. Den fra Green People er rigtig god og ellers Hevi’s aloe vera, som egentlig er til brug efter sugaring, som er en hårfjerningsmetode. Avivir har også en helt simpel aloe vera gel.

 

God solbadning <3

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Din sommer makeup – bronzer og blush