Genbrug, shop med god samvittighed - Vesterbro

Hvordan passer du bedst på din hud i vintervejret?

hudpleje fugt vintervejr tør hud

 Vi har hørt det tusind gange før. Kulde ude og radiatorvarme inde er ikke en god cocktail for vores hud. Men hvordan skal vi helt præcist beskytte og hjælpe den?

 

Vi starter lige med den klassiske – fugt vs. fedt. Begge dele er vigtigt, og det gælder om at bruge ingredienser i sin hudpleje, som tiltrækker fugt og holder på den. Ingredienser som hyaluronsyre, aloe vera og glycerin er for eksempel såkaldte ”humectants” – fugtbindende ingredienser. De tiltrækker enten fugt fra luften omkring dig eller fra de dybere lag i huden, så overfladen kommer til at føle og se fugtmættet ud. I det kolde vejr er der ikke meget at hente af fugt, så vi skal selv sørge for den. Det gælder først og fremmest om at nære huden indefra med vand, juice, vandholdige fødevarer generelt og gode fedtstoffer. Dernæst handler det så om hudplejen, og hvordan vi undgår at fugten fordamper fra huden – for det er især et problem med radiatorvarmen.

 

Ens for alle hudtyper er, at lagringsmetoden virker – toner/essence, serum, lotion/creme/olie. De ”letteste” produkter skal på huden først, og så kan man følge trop med de tungere. I forhold til olie, kan det være svært at gennemskue, om den skal på inden eller efter creme. Der handler det om, hvilken slags olie det er, hvor fed den føles og ikke mindst om, hvordan den er i forhold til din ansigtscreme. Du kan også vælge at bruge en olie i stedet for en creme, og hvis du ikke er glad for olier, er det selvfølgelig bare at gå uden om dem. Men jeg vil næsten påstå, at du i så fald ikke har mødt den rigtige olie, for der er mange forskellige sammensætninger, og de kan gøre noget virkelig godt for din hud, hvis de passer til dit behov. En olieguide kommer jeres vej i en nær fremtid!

 

En anden ting, der er fælles for alle hudtyper er, at en krads renserutine ikke gør noget godt for huden og dens barriere. Det er forskelligt, hvilke præferencer man har, og det er ikke nødvendigvis sådan, at du skal undgå skumrens. Det handler bare om at finde en, der ikke har en for høj pH-værdi, som mange sæber kan have. Vores hud har en mere sur pH-værdi på 4,5 – 5,5 og har derfor ikke godt af en meget basisk sæbe. Desuden er vores vand meget kalket og har derfor også en høj pH-værdi, der kan irritere vores hudbarriere. Et bud på en god rens, der ikke er en olie eller mælk, er for eksempel ”Neutralise Cleanser” fra mærket S5, der giver en ”ren” følelse på huden uden at strippe og irritere den.

 

Hvis du har tendens til tør hud i forvejen, gælder det om at beskytte den ekstra meget i kulden. Her kan du gå efter en toner som er beroligende, fugtgivende og alkoholfri. Et godt eksempel på en sådan er fugtsprayen ”Rosewater Balancing mist” fra Jurlique. Dernæst kan du følge op med en fugtgivende serum og afslutte med creme/olie eller begge dele. Et bud på en serum kunne være Sards ”Essentielle No. 3 Hyaluron Boost Serum”, der både byder på fugttiltrækkende og fugtforseglende ingredienser.

Når vi nu har været inde på olie-snakken flere gange, skal I også have en anbefaling på en vidunderolie, der kan gøre noget rigtig godt for både tør og mere fedtet hud på grund af dens lette konsistens og gode blanding af olier. Det er ansigtsolien fra Kjær Weis ”The Beautiful Oil”, og selvom den er en investering, så er den så drøj i brug og leverer på resultaterne.

Læs eller genlæs: Bæredygtig skønhed

Hvis vi også lige skal runde en hud, der er mere fedtet men stadig lider under vintervejret, kan det være en idé at kigge grundigt efter i den afsluttende del af ansigtsplejen. Man kan sagtens følge lagringsteknikken uden at ende med en tung fornemmelse på huden. Det handler om at finde en creme, der både byder på beskyttende og nærende ingredienser samtidig med at den ikke fedter og skinner.

Her er der gode bud at hente hos La Roche-Posay – deres ”Toleriane Ultra Overnight Moisturizer” er for eksempel en vinder, og den kan sagtens bruges om dagen. Et andre godt bud, der har en direkte matterende effekt, er Ecookings ”Anti-rødme creme”, Begge cremer kan snildt bruges af en mere tør hud også – igen handler det om lagring af produkterne og om at få de fugtbindende på først og afslutte med de fugtforseglende.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Genbrug, shop med god samvittighed - Vesterbro