Den gode uge

Bali Guide: 5 ting du skal opleve på Bali

 

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

I sidste uge kunne du læse min top 7 over bedste spisesteder på Bali, for vi ved jo godt alle sammen at intet godt nogensinde er sket på en tom mave. Mad skal der til! Når maven er fyldt op med nydelse, skal du selvfølgelig opleve Bali på fineste vis, og hvad er det så du absolut MÅ opleve? Det skal jeg fortælle dig:

Bali er, som de fleste måske allerede ved, et rimelig religiøst land. Her tror man på tilbedelse og daglige ofringer af de tre guder der symbolisere ild, jord og vand – altså den universelle cirkel der får det hele til at cirkulere. Når du besøger Bali er det derfor vigtigt at have respekt for denne religion og være forberedt på at tingene foregår en anelse anderledes end herhjemme (plus, være forberedt på at du vil hade enhver form for røgelse, de næste 14 dage efter du er kommet hjem ;)). Da røgelse konstant er i luften sammen med de små ofringer du vil se foran hver lejlighed, butik, gadehjørne og indgang. Hele 92% af befolkningen følger Balinesisk-hinduisme og kun 6% Islam, hvilket selvfølgelig sætter sit præg på seværdighederne. Derfor du også er nødsaget til at købe eller leje en sarong, når-og hvis du besøger de hellige templer.

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

Specielt Tirta Empul, nok det mest hellige sted på Bali, vil jeg anbefale dig at besøge. Her finder du den meget kendte og efter sigende helbredende kilde, der fjerner sygdom, søvnmangel og dårlige ånder, ved indtagelse. Hvert år valfarter balsineserne til denne kilde for at bade og drikke af den magiske livseliksir.nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

Monkey Forest er en smuk og eventyrlig lille skov i midten af Ubud, der rummer flere hundrede aber. Aberne er blevet vant til menneskeligt selskab, hvorfor du kan komme helt tæt på-og følge med i abernes hverdag i den frie natur. Men pas på, de vil stjæle alt hvad du har, hvis de får lov:)

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

Hvis du er til yoga, vil jeg klart anbefale dig at tage forbi det smukke Yoga Barn i ubud. Et stort areal, gemt godt væk fra byens larm, fyldt med alverdens yoga og kropsbehandlinger. Alt fra massage til indisk lægemedicin. Her er fuldstændigt fantastisk. Stemningen er afslappet, området smukt og yogaen den bedste jeg nogensinde har prøvet.

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

Til de kaffe-glade, er Luwak coffee plantation, absolut også et besøg værd. Her ligger den fineste kaffeplantage, hvor du kan opleve kaffe og te blive lavet fra bunden, af friske råvarer. Ved besøget gives gratis alle deres kaffe og te varianter til smagning, her er alt fra surt til sødt, i 10 små glas. Plus mulighed for at se et desmerdyr (Luwak på indonesisk), hvis afføring bliver omdannet til, den dyreste kaffe på jord. Omkring 400 kr. for 100 gram. Det er da også en slags attraktion i sig selv 😉

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu img_8593-1

Når du nu alligevel befinder dig i et land, med høj sol og endnu højere bølger. Er det måske tid til at lære at surfe? Strandlivet er i sig selv ikke særlig eksotisk på Bali og langt hen af vejen fyldt med skrald og vilde hunde (desværre), men til gengæld fuldstændig perfekt til at surfe. Især i den lille by Canggu der ligger ned til vandet, er surf mulighederne suveræne og surf leksikonerne billige!

en ny rejse og en ny ring nelle noell nelle noel nelletanker bali blogger på fuldtid guldring brillianetr christina olsen palmer 100% blogger jewerly

nelle noell bali guide top 5 steder i bali monkey forest kaffe plantagen hellig livskile surf canggu

Håber i kunne lide guiden:)

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Den gode uge