Ensomhed, som tætteste ven

Når man hopper af prævention – ind i hormonhelvede

Når man dropper prævention nelle noell Zadig & voltere I takt med at flere og flere kvinder får mere viden og bevidsthed omkring brugen af hormonelle præventionsmidler og hvordan det påvirker kroppen på sigt.

Vælger flere og flere kvinder at hoppe af hormonerne og gå tilbage til den ”gammel davs” løsning.

Dét de fleste dog ikke er forberedt på, er ALLE de bivirkninger der kan følge med, når kroppen ikke længere er under kunstigt påvirkning (prævention). Kroppen kan reagere med akne, øget hårvækst, humørsvingninger, sygdom under menstruation, kraftig menstruation og kramper.

En proces der desværre kan tage flere år, at få stabiliseret tilbage til normalen (hvad end det er).

Det siges at nu tidligere man er startet på p-piller (eller andet prævention) nu længere tid tager det for kroppen at stabilisere sig igen. Ganske enkelt fordi kroppen aldrig før har lært at balancere hormonerne på naturligvis. En balance kroppen normalvis danner i teenageårene, efter første menstruation. Desværre er det dog de færreste der når at blive myndig, før de er startet på p-piller.

Selv har og er jeg, igennem tumlen af bivirkninger der er kommet efter jeg er stoppet med at tilføre min krop kunstige hormoner. En proces der uden sammenligning har været den hårdeste og mest frustrerende nogensinde – fordi lægernes eneste råd er, at starte på en ny form for prævention?!?

Min tanke er, at jeg umuligt kan være den eneste der har/er igennem dette helvede (vel?!) Hvor hormonubalance, uren hud, humørsvingninger, kvalme, ulidelige smerter har og er noget der opsøger mig hver eneste måned.

Heldigvis er jeg, snart to år efter jeg droppede min spiral, ved at finde ud af hvad der nogenlunde virker for mig, min krop og mine hormoner. Erfaringer jeg ville ha’ ønsket jeg havde vidst noget før, at nogen havde fortalt mig.

Hvorfor jeg vil dele min erfaring med dig.

Jeg skal starte med at sige at jeg på ingen måde er ekspert på området og kun taler ud fra egen erfaring, i håb om at kunne hjælpe nogle af jer derude, der lider under det samme.

Om det kommer til at strække sig over flere indlæg ved jeg endnu ikke, i første omgang ville jeg blot indledningsvis, sige at der er håb forude og jeg er på DIT hold. Du er i hvert fald ikke alene om dette helvede. Forhåbentlig vil mine råd og tanker kunne hjælpe dig – det håber jeg!

Mere om ”mine råd” næste onsdag. Har du selv gode erfaringer eller specifikke spørgsmål, så smid dem gerne i kommentarfeltet nedenunder.

Sharing is Caring :0)

Kærligst
N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

7 kommentarer

 • Cecilie

  Altid dejligt at læse, at man ikke er alene. Jeg stoppede på p-piller da jeg var 20 år og så brød helvede ellers løs. Min menstruation udeblev i over et år, jeg fik den mest forfærdelige akne i ansigtet, øget hårvækst og ufrivilligt vægttab! I ren panik startede jeg på p-piller igen, men bivirkningerne fra mit p-pille-stop døjer jeg stadig med. Næste gang jeg stopper vil jeg bare være 100% forberedt. Så gode råd/erfaringer tages imod med kyshånd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Puha en historie!! Det lyder virkelig ikke godt.
   Jeg håber jeg med egne erfaringer kan hjælpe dig på vej:)

   Tak for din deling og rigtig god weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla B.

  Hejsa.

  Jeg stoppede med at spise p-piller for 4 måneder siden. Min menstruation kom nærmest ”som den skulle” og har gjort det siden, så det er jo rart. En ting der til gengæld overhovedet ikke er rart er at min hud ligner at den tilhører en 14-årig, ikke en 24-årig. Derudover… Og det er det værste… HOVEDPINE. Jeg har haft en forbandet hovedpine siden stoppet, specielt i de første to måneder. Er der andre der kender til dette?

  Super fedt at du tager dette emne op for resten. Jeg håber på at læse mere.

  Hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   Hej Camilla,

   Det med teenage-huden, kender jeg alt til! Jeg ved simpelthen ikke hvad der sker for at huden skal gå sådan amok, det er noget af det værste jeg ved.

   Det med hovedpinen har jeg dog ikke hørt om før?!?! Forsøger lige at undersøge det og vender tilbage hvis jeg kan gennemskue hvad det går ud på!

   Tak fordi du følger med og rigtig god weekend:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna A.

  Dejligt initiativ – Glæder mig til at høre om dine erfaringer! 🙂
  Her næsten 3 år efter er mine hormoner stadig ikke kommet helt på plads – Mine menstruationer er først så småt ved at være nogenlunde regelmæssige, efter de første par år at have været næsten ikke eksisterende..! Men bøvler stadig med rigtig træls hud, øv…
  Gode råd er kærkomne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nellenoell

   tre år er godt nok også lang tid, hold da op!

   Jeg håber mine råd kan hjælpe dig et stykke længere.

   Tak for din deling, vi skrives ved på onsdag.

   Rigtig god weekend:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Kender det 🙁 Og glæder mig til at læse mere..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ensomhed, som tætteste ven