Skal du følge holistisk hudpleje eller de hvide kitlers råd?

Er du en ansvarstyv?

ansvar ansvarstyv tager du ansvar

Er du skyldig i det, som så mange af os er? Stjæler du også ansvar, som egentlig ikke er dit? Intentionen er god, men resultatet er ikke godt for hverken dig eller den, som du fratager eller forsøger at fratage ansvaret.

 

Det er egentlig et skønt begreb – ansvarstyv, for det siger meget. Du tager et ansvar, som egentlig ikke tilhører dig, og det skal du helt enkelt holde op med. Er kærestens eller venindens cykel punkteret? – ikke dit ansvar. Er en af dine kære for sent på den med en stor opgave? – ikke dit ansvar. Bliver din partner eller veninde sulten i dit selskab? – heller ikke dit ansvar. Hvis du har børn er det klart, at du skal bistå med en del ting, men deres lektier er for eksempel heller ikke dit ansvar. De lærer det jo også kun ved, at du giver dem ansvaret.

 

I ordbogen står forklaringen for ’ansvar’ sådan: ”juridisk eller moralsk forpligtelse til at stå til regnskab, garantere eller sørge for noget eller nogen”. Det er ikke din cykel, det er ikke din opgave, det er ikke din mave som knurrer, og det er ikke dine lektier = ikke dit ansvar.

 

Alt for mange af os vil så gerne hjælpe – og det er jo dejligt! Ingen tvivl om det. Din hjælp påskønnes helt sikkert også, men du skal passe på med ikke at stjæle ansvaret – for der er forskel på at hjælpe og på at tage over. Det er som regel ment i kærlighed, men du tynger dig selv unødigt af det, og det er slet ikke sikkert, at der er brug for, at du lægger dine kræfter i det.

 

Så næste gang du står i en situation, skal du vurdere, om du kommer til at blive ansvarstyv – du må også gerne pointere det overfor andre. Hvis du har lyst til at hjælpe, kan du tilbyde din hjælp. Hvis du bliver spurgt om at hjælp, kan du overveje, om det passer dig. Du er ikke tvunget, og det er okay at sige nej. Hvor tit har man ikke sagt ja uden at mene det? ”Nej” behøver ikke være et negativt ord i den forstand, at når du siger nej til A, siger du måske ja til B.

 

Tænk over hvor din energi kommer fra, og hvor du investerer den <3

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Skal du følge holistisk hudpleje eller de hvide kitlers råd?