Husk at kærligheden svinger

Hvad er en krop egentlig?

krop kroppen hvad er kroppen positiv krop

Tænk over spørgsmålet en ekstra gang. For hvad er kroppen? Den er vores hylster, vores beskytter, vores transportmiddel. Men den er også vores visitkort. Den er en del af din kommunikation med omverdenen. Om du vil det eller ej.

 

Verden er nu engang indrettet, som den er. Og i alle samfund findes der kropslige idealer, der dikterer, hvilke kroppe der er attraktive. Vi kan lynhurtigt blive enige om, at det er anstrengende og skaber grobund for al den usikkerhed, som vi er omgivet af og bliver fanget i.

 

Men hvad kan du gøre? Ikke så meget egentlig. I hvert fald ikke ved idealerne og den måde medierne portrætterer og dikterer dem på. Men du kan ændre din egen opfattelse af dig selv. Du kan gøre det, som får dig til at føle dig godt tilpas og så øve dig i at give nul og niks for, hvad andre tænker. For du bliver aldrig tilfreds. Selv dem der fremstilles som idealerne vil helt sikkert lave noget om på sig selv. Så hvorfor være usikker over noget, som du ikke kan ændre?

 

Du bliver aldrig 1.78, hvis du er 1.64. Du får ikke smallere hofter, hvis dine hofter er skabt bredere. Du får aldrig naturligt krøller, hvis dit hår er fladt osv osv osv. Og en ting er sten sikkert; du bliver aldrig glad i din krop, hvis du tænker over alt det, som du alligevel ikke kan få og lader det blive en hæmsko for din selvsikkerhed.

LÆs eller genlæs:Er du en kopi?

Du kan i stedet fokusere på, at blive den bedste udgave af dig selv. Det er så banalt, men samtidig så rigtigt. Hvad er en krop? Det er da fløjtende lige gyldigt. Det eneste der betyder noget er din krop. Hvis du ikke har det godt i den, bliver det afspejlet i dit “visitkort”. For alle mennesker er attraktive, hvis de selv tror på det. Du trækker dig først ud af spillet, når du ikke tør. Når du lader usikkerheden blive din hilsen. Og det er så lidt, der egentlig skal til, for når du kun sammenligner dig med dig selv, bliver målet pludselig selvkærligt fremfor at det stammer udefra og bunder i misundelse og et irrationelt billede af din krop.

Så hvis du absolut vil lave noget om, så gør det for din egen krops skyld. Ikke for alle de andres. De får det hverken værre eller bedre med sig selv, og det gør du heller ikke. Det eneste der betyder noget, er din krop og din velvære.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Husk at kærligheden svinger