En stemme online

Er du afhængig af tosomheden?

Nu har jeg selv været single ret længe, og jeg har det godt i mit eget selskab. Det har taget mig lang tid at nå hertil, men min kerne er faldet på plads og har fundet hjem. Forholdet kommer, når tiden er inde til det. Men mange er bange for at blive alene.

Tosomheden giver tryghed og kan være svær at vende ryggen – kender du det?

 

Jeg er på ingen måde et forbillede i kærligheden, for det er ikke sådan, at min vej er den rigtige vej. Min vej er kun rigtig for mig – og den har været noget snoet. Du skal finde ud af, hvad der virker for dig. Og kun DU kan finde ud af det. Jeg vil bare gerne ruske op i normerne og gøre opmærksom på, at tosomheden ikke behøver at være altafgørende i dit liv.

Forelskede par, ny kærlighed, lange nætter og sene morgener. Det er alt sammen så dejligt. Og hvem drømmer ikke om lige præcis dét i ny og næ? Om du så har kæreste eller ej. Der går jo hverdag i den på et tidspunkt, og så er der lidt længere imellem dagene lig tiden i forelskelsen.

Er du glad i dit parforhold?

Giver i hinanden plads?

Er du den bedste udgave af dig selv, når du er sammen med din kæreste?

Hvis svarene er ja, så skal du endelig holde fast. Gode forhold kræver arbejde og rå ærlig kommunikation. Det er en prøvelse, men hvis det fungerer, er det noget af det smukkeste.

Men hvis svaret er nej. Hvis du ikke kan finde ro i tosomheden, og den måske gør mere ondt end gavn, så skal du tænke over, om du reelt har brug for den lige nu. Er det forholdet eller idéen om et forhold, som du holder fast i? Føler du dig usikker og alene, hvis du ikke har en? Det er jo helt naturligt og så forståeligt. Men det er bare ikke altid en god grund til at søge tosomheden.

Læs eller genlæs: Føler du dig ensom?

Det er noget vi alle ved, du og jeg, men alligevel glemmer vi det alt for tit; vi kan ikke blive hele gennem et andet menneske. Din kæreste er ikke din anden halvdel. Hvis du virkelig skal have et godt forhold, så skal du være hel i dig selv. Det er barske løjer, men det er sandt. Først når du har det godt i dig selv, undgår du alle de konflikter, der stammer i usikkerhed.

Tosomheden skal være ’cherry on the top’. At den så på sigt kommer til at fylde mere er også helt naturligt. Når man deler sit liv med et andet menneske i lang tid, så ender det menneske med at snuppe en stor plads i ens hjerte. Men husk nu alligevel, at det i bund og grund ikke handler om, hvor højt du elsker din kæreste. Det handler faktisk om, hvor meget du elsker dig selv sammen med ham/hende.

Du kan kun dele ud, hvis du har overskud på kontoen. Og det er netop det, du gør i et forhold: Du deler ud <3

Kærligst

N

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

En stemme online