Strukturet genbrugsjagt - her er mine tips

Kan du tage imod?

 

kan du tage imod 

Det lyder måske næsten forkælet. Men det kan faktisk være svært at tage imod. Tage imod komplimenter, kærlighed, gerninger, tjenester – eller hvad det kan være. Mange har lyst til at give, fordi vi gerne vil gøre vores kære glade, men vi glemmer nogle gange, at de har det på samme måde.

 

Kender du det ikke? Din kæreste eller veninde tilbyder at hjælpe med opvasken, køre dig et sted hen eller at give mad. Og selvom det er en virkelig sød gestus, bliver du alligevel tænksom og svarer noget i retningen af ”eeeej, det behøver du altså ikke”. Du svarer helt sikkert sådan, fordi du har svært ved at tage imod den gestus. Det kan også være, at du tænker, at det bliver sagt i høflighed, og at du derfor høfligt må takke nej tilbage. Men hvis du sagde det til en af dine kære, ville du så ikke også mene det?

 

Hvis du er god til at tage imod, er det kun et kæmpe plus. For det gør giveren glad. Forestil dig, at det er en indpakket gave – ville du sige nej tak, hvis du fik stukket en gave i hånden? Er det egentlig ikke uhøfligt?

 

Vi skal ikke have dårlig samvittighed, når vi siger ja tak til en gestus. Det der høflighedsfis frem og tilbage gavner ikke nogen, og vi skal jo ikke begynde at tilbyde andre noget, bare fordi vi regner med, at svaret er nej. At gøre noget for andre – om det så er lige at gå ud med deres skraldespand, som de ikke lige selv har nået, så er det bare vigtigt, at vi har den udveksling.

 

Det er godt for os, at gøre noget for andre, og langt de fleste vil oprigtigt gerne give – det er modtagerne, der skal blive langt bedre til at tage imod, så glæden ved at give ikke bliver affejet med et ”eeeej, det behøver du altså ikke”, eller til en kompliment ”ej, pjat med dig”. Hvis du er en af dem, som helt forståeligt kan have svært ved at tage imod, kan du øve dig på at sige:

”tusind tak, hvor er du sød” eller ”mange tak, det er en kæmpe hjælp”.

 

Det spreder bare mere glæde!

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

3 kommentarer

  • Karolina

    Når jeg tænker tilbage på den person du var da vi var unge kan jeg godt se du ville blive noget stort.. held og lykke med at vokse endnu mere med succes🤗

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karolina

    En lille hilsen fra en gammel kending… Hvor er du bare sej? Så flot alt det du har opnået.. Hvor er du bare blomstret.. Så smuk.. Meget spændende blog.. Meget spændende emner🙏

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Strukturet genbrugsjagt - her er mine tips