Top 3: KORA Organics

Spiritualisme vs. materialisme

materialism spirituel spiritualitet

Det behøver selvfølgelig ikke være enten eller. Man kan godt være spirituel og stadig sætte pris på nogle af sine materialistiske ejendele. Det handler ikke om fuldkommen afholdenhed, for det tillader vores moderne samfund os ikke. Det handler om at blive bevidst om, hvad man tilstræber og giver værdi.

 

Når jeg sætter spiritualisme overfor materialisme, vil jeg gerne understrege, at vi skal huske at tænke over, hvad vi stræber efter i vores daglige liv. Mange af os glemmer nok det åndelige, fordi vi er så fysiske og materialistiske hele tiden. Vi bruger elektroniske redskaber på arbejdet, erhverver os fine ting til hjemmet og ønsker os Royal Copenhagen stel i gave. Det er der heller ikke noget galt i, men måske vi kan begynde at stræbe efter mere spirituelle ting også?

 

Hvis du f.eks. sidder med en svær arbejdsopgave, som virkelig trækker tænder ud, kan det være fristende at love dig selv en belønning, når du er færdig. Den vil ofte være materialistisk. I stedet kunne du fokusere på, hvor lettet og fri du vil føle dig bagefter. Følelsen af at fuldføre et stykke arbejde og mærke presset slippe alle nerverne i kroppen. Det er mindst ligeså tilstræbelsesværdigt.

 

Det er jo i sidste ende lykkefølelsen, som vi stræber efter, og helt ubevidst kan vi ofte tro, at det er fysiske ting, som er med til at skabe den følelse. Men hvad ville en gave være uden en anledning eller afsender? Hvad betyder en fed arbejdscomputer, hvis du ikke er glad for dit arbejde? Det er ikke tingen i sig selv men den relation, som den indgår i, der har betydning for os. Det er altså det åndelige og spirituelle – vi skal bare huske det.

 

Det samme gælder, når du skal tænke over, hvad du er taknemmelig for. Her vil du nok sjældent opleve, at det er materielle ting, som popper op først. Det vil være oplevelser og mennesker, der har betydning for dig. Måske også følelser som selvsikkerhed, tilfredshed, ro og hvad det ellers kan være. Det er følelser, som gør dig glad og fylder dig med energi, som du skal stræbe efter. For det er det, der holder dig kørende i sidste ende.

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Top 3: KORA Organics