3 allergivenlige makeupanbefalinger fra Nilens Jord  

Lykkehormoner – har du nok af dem?

lykkehormoner er du glad nellenoell

Under min hormonuddannelse hos Chloé lærte vi om lykkehormoner. Det var fascinerende, hvor meget lykkehormonerne betyder for vores krop, og især hvad vi selv kan gøre for at booste dem.

 

I dag er det desværre ikke unormalt at lide af angst eller depression, og stress er nærmest blevet en folkesygdom. Jeg siger ikke, at det er nemt at kurere, men jeg synes, at Chloé har en interessant tilgang til sygdommene. Hun mener, at alle sygedomme og ubalancer også handler om en fysisk problematik. Chloé ser kroppen som en helhed, så derfor går hun også ind og arbejder med nervesystemet, blodsukkerregulering og lykkehormoner, når der er tale om ovenstående sygdomme.

 

Vi starter med noget så enkelt men vigtigt som selvkærlighed. At passe på sig selv og være kærlig overfor sig selv er ikke en naturlig ting for alle, og derfor skal mange først lære det. Først og fremmest handler det om at lytte til sine basale kropsbehov. Dernæst at mærke sine lyster og drømme i livet og at gå efter dem. At følge sin intuition, som jeg også har skrevet et blogindlæg om her…, og at mærke sine egne grænser. Helt kort fortalt.

 

Tre af de mest kendte lykkehormoner er serotonin, dopamin og endorfiner. Serotonin er mest kendt som kroppens ultimative lykkehormon. Hormonet har en stor indvirkning på dit humør og er blandt andet med til at skabe ro, glæde, en balanceret søvn og følelsesmæssig stabilitet.

Læs eller genlæs: Jungel af kosttilskud

Dopamin kaldes for belønningshormonet. Det giver energi, motivation og følelsen af at være i kontrol. Det udskilles fra hjernen, når du dyrker sex, mærker kærlighed, dyrker motion eller omgiver dig med ting eller mennesker, der giver glæde.

 

Endorfiner er forbundet med følelser som succes, glæde, lyst og begejstring. Hormonet kan minde om morfin, så det har en smertelindrende effekt. De fleste er kendt med, at det udskilles ved træning, men du kan også booste det ved forelskelse, sex, succes eller latter. Fælles for de tre lykkehormoner er, at de er vanedannende. Så har du først mærket, hvordan de boostes i kroppen, bliver du helt afhængig. Det er da fantastisk!

 

Er du stadig ikke helt overbevist, får de lige seks positive ting ved at booste dine lykkehormoner:

  • Dine lykkehormoner kan hjælpe dig ud af afhængighed
  • De forebygger stress, depression og angst
  • De beskytter dit hjerte
  • De forbedrer din søvn
  • De holder dine hjerne skarp
  • De connecter dig med andre på et dybere plan

 

Jeg prøver dagligt at give mine lykkehormoner et boost, og jeg håber, at du er blevet inspireret til at gøre det samme. Der er hvertfald ingen grund til at lade være ;0)

Hvis du har brug for et dybere indblik ind i, hvad der dræner dig og giver energi, er du velkommen til at booke en Holistisk Mentor session hos mig. Her tager jeg udgangspunkt i hele dig, fra inderst til yderst og hjælper dig med at se klart, når det er svært <3

 

Kærligst N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

3 allergivenlige makeupanbefalinger fra Nilens Jord