Får du kvalitetssøvn? 

Hvordan lægger du din makeup?

makeup foundation makeuppensler

Hvis du bruger concealer, foundation, pudder eller andet makeup til dagligt, har du nok også en del makeuptools – altså pensler, makeupsvampe, børster og hvad der ellers er.

Der findes tusindvis på markedet, og det er jo et redskab, som bare skal fungere. Men vidste du godt, at der er virkelig stor forskel på de forskellige makeuptools?

Der er faktisk så stor forskel, så hvis du f.eks. har en concealer, som du ikke føler lægger sig pænt på huden og blender ordentligt ind, så kan det være fordi, du skal prøve med en anden pensel, svamp eller måske fingrene. Ligeså med foundations, som umiddelbart ikke virker for dig – de kan også opføre sig vidt forskelligt afhængig af, hvordan du lægger den.

 

Fingrene: Det gode ved at bruge dit naturlige redskab er, at varmen fra fingrene som regel får produktet til at smelte mere ind i huden. Det kræver dog lidt tid, at få det hele blendet ind, så der skal lidt tålmodighed til. Det bliver heller ikke altid lige pænt, hvis man kører produktet rundt. Her kan det være en fordel at ’duppe’ med fingrespidserne.

Svampe: En makeupsvamp kan give et meget naturligt look, fordi svampen absorberer overskydende makeup. Til mere flydende og vandholdige foundations, kan det dog blive lidt udfordrerne at få fordelt produkter jævnt. Makeupsvampe er til gengæld rigtig gode makeuptools til tykkere konsistenser.

Pensler: Når man vælger en pensel til at påføre makeup, skal man være opmærksom på flere ting. Jo flere hår og jo tættere de sidder, jo bedre dækning vil man få, fordi penslen ikke suger makeuppen til sig. Med pensler der har mere spredte hår og mindre af dem, vil dækningen blive lettere og mere naturlig. Desuden har skaftets længde betydning – jo kortere det er, jo hårdere vil man trykke og jo længere det er, jo mindre pres kan man lægge på og igen få en lettere applikation.

Læs eller genlæs: Makeup fra job til fest

Pensler: Makeup pensler er primært til pudderprodukter. Der er så mange forskellige, og det beskrevet ved pensler gælder også her. Desuden er det vigtigt at gå efter bløde hår – tænk over at du hver dag have dem  i ansigtet, som faktisk kan være ret kradse og hårde for huden, hvis de ikke er i ordentlig kvalitet.

 

At have et sæt ordentlige makeuptools, som fungerer for dig, kan gøre din rutine meget lettere og hurtigere, fordi makeuppen hurtigere lægger sin pænt. Det kræver lidt trial and error, for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, men det er værd at tænke over, hvis du ikke føler, at din makeup er spot on – det kan være dit valg af makeuptools og ikke selve makeuppen.

 

Brands jeg kan anbefale:

Real Techniques

EcoTools

BeautyBlender

Zoeva

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Får du kvalitetssøvn?