Er du ensom eller blot alene?

Får du kvalitetssøvn? 

søvn god søvn

Vi har efterhånden forstået, at vi skal sove nok. Det er vigtigt med rigeligt søvn, så kroppen kan regenerere. Men sover vi godt nok? Vågner du også efter 8 timers søvn og føler dig smadret? Frygt ikke, der er råd at hente – jeg kommer med mine til dig her.

 

De helt åbenlyse råd kender du nok godt:

 

Undgå elektronisk lys fra computer, telefon osv. Skærmenes lys er som forurening for vores hjerne inden sengetid. Så ingen film eller andet – skift hellere skærmene ud med en læsning, som er beroligende og afslappende – så gå evt. udenom krimi og gys.

 

Undgå kaffe i timerne inden din sengetid. Det kan godt være, at du tror, at du ikke bliver påvirket, fordi du i forvejen drikker så meget, men man kan ikke være immun over for koffein. Det kan sagtens være, at du ikke føler dig påvirket af det, men det sætter en række processer i gang i din krop – læs eventuelt mere om kaffe/koffein i mit indlæg her Er kaffe virkelig sundt?

 

Undgå for spredte sengetider. Selvom rutine kan være kedeligt, kan det også være nødvendigt, når det kommer til vores søvn. Kroppen har brug for nogle retningslinjer, og det kan være en god idé at holde sengetiden nogenlunde fast i hverdagene (og weekenden for den sags skyld).

 

Godt, det var så alle ”not to dos”. Hvis du tænker: ”Ja, det er meget godt, men en anelse urealistisk for mig”, så har jeg også en række fif, som kan bruges. Det er ting, som du kan gøre for at hjælpe på din situation – om du så gør alt i regelbogen for bedre søvn eller er et sted, hvor du godt ved, at du ikke giver din søvn optimale forhold men alligevel ikke kan holde faste sengetider eller leve uden lidt netflix i de sene aftentimer.

 

Køligt soveværelse – luft ud inden du går i seng eller sæt vinduet på klem, hvis det fungerer for dig.

 

Håndhæv ordet ”soveværelse”, forstået på den måde, at soveværelset er til søvn – og sex – ikke til arbejde eller andet. Det skal være et sted for fornøjelsens skyld, hvilket leder til næste fif.

 

Gør søvnen til noget, som du ser frem til.

 

Brug æteriske olier, der er beroligende som lavendel eller bergamotte. Brug generelt gerne 10 minutter ingen sengetid til at koble af. Lav en rutine, der passer dig, og som signalerer til din krop, at du snart skal i seng.

 

Slip bekymringer og tunge tanker. Skriv dine tanker ned, så du kan lægge dem fra dig i løbet af natten.

 

Slut med positivitet. Skriv de ting ned, som du er taknemmelig for. Det kan være stort som småt, og det kan være to eller ti ting.

Hvis det er helt galt, kan du også bruge naturlige midler som baldrian, Nervoheel eller tryptoNAT med den essentielle aminosyre tryptofan, urter og mineraler som magnesium. Eller Vitavivas Sleep Forumula, der indeholder lignende ingredienser, som alle bidrager til bedre søvn.

 

Håber du kan bruge et råd eller to, sov godt <3

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Er du ensom eller blot alene?