Lykkehormoner - har du nok af dem?

En løftet pegefinger: Solcreme

solcrem solcremer solbeskyttelse

Du tænker: ”Ej, det ved jeg altså godt. Det hører jeg hele tiden.” Men husker du at smøre en klat med SPF i ansigtet om morgenen? Det er der mange, som ikke gør, og det er ærgerligt, når nu det ikke kræver så meget. Det kan i hvert fald være en rigtig god investering i forhold til fine linjer, rynker og pigmentforandringer.

 

Der er mange undskyldninger. Her kommer nogle af dem:

”Det er alligevel overskyet”

”Det fedter”

”Det tilstopper min hud”

”Der er allerede SPF i min makeup”

”Jeg er alligevel indenfor det meste af dagen”

 

Foråret er for alvor over os og på solskinsdagene pibler det frem med mennesker. Hver en fortovscafé, hvert et dørtrin, hver en bænk. Alle skal ud og nyde solens stråler. Hvis du kun er ude i 15 minutter på en hel dag, og det ikke er i primetime, så bevares. Man optager solens stråler bedre uden solcreme, og et kvarter uden SPF kan være fint for vores produktion af D-vitamin. Men alt over det, kræver altså en gang smørelse, hvis man gerne vil undgå solens skadelige effekter.

 

Solens stråler – især de ældende UVA –  rammer os både bag ved bilruden og under et skydække.

Solcreme kan være en fedtet affære, men det behøver altså ikke at være sådan. Der er efterhånden så mange på markedet, som tager højde for både den klistrede fornemmelse og det hvide skær. Jeg kommer gerne med mine anbefalinger i et separat indlæg.

Læs eller genlæs: Sover du ordentligt?

I forhold til næste undskyldning er industrien også kommet rigtig langt. De fleste solcremer til ansigtet kan bruges uden risiko for tilstoppede porer. Det er bare vigtigt, at man husker at rense solfiltrene ordentligt af om aftenen.

 

Makeup med SPF skal ses som et tilskud. Ligesom at kosttilskud ikke kan kompensere for en varieret kost. Langt de fleste af os bruger slet ikke nok makeup til, at vi får den lovede beskyttelse.

Og så til sidste undskyldning. Hvis man er indenfor hele dagen, kan det virke irrelevant med solcreme. Men her vender vi tilbage til de 15 minutter. For hvad med transport til og fra arbejde/skole? Hvad med gåtur med hunden eller barnevognen? Hvad med cykelturen til og fra en aftale eller indkøb? Det kan altså godt løbe op i mere end et kvarter.

 

Så konklusionen må være, at solcreme er en god idé og måske ikke er så besværlig en vane igen. Det skal bare blive ligesom at børste tænder. Det er de færreste af os, som ikke har det lidt dårligt, hvis vi er kommet ud af døren uden mint-ånde.

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Lykkehormoner - har du nok af dem?