Guide til krydderurter – krydderurters egenskaber

Få ro på nervesystemet – 3 tips

 

tips til at berolige nervesystemet

Vores nervesystem spiller faktisk en stor rolle i mange af kroppens funktioner. At få ro på nervesystemet kan være gavnligt for vores psyke, vores hud og generelle velbefindende.

Kender du de dage, hvor det føles som om, at kroppen sitrer? Det er svært at finde ro og slappe af – selvom du måske ligger på sofaen en søndag. Du kan sagtens have et overbelastet nervesystem, på trods af at du ’slapper af’ og måske ikke føler dig stresset. Så hvad gør du? 

 

Meditation og åndedræt

Meditation er selvfølgelig oplagt. At vende fokus indad og på åndedrættet kan få kroppen ned i gear og berolige nervesystemet. Hvis meditation er for svær en disciplin at kaste sig ud i – det kræver nemlig en del øvelse – så kan åndedrætsøvelser eller f.eks. box meditation være et godt sted at starte – box mediation kan du læse mere om i mit indlæg om hjernerystelse part 2. Hvis du skal have hjælp nu og her, kan det faktisk også virke afslappende bare at fokusere på åndedrættet og blive bevidstom det. Sæt dig eventuelt på en stol ret og op ned og træk vejret ind, så du kan mærke det helt nede i lænden.

 

Mad

Det er måske underligt, men der er ikke noget, der kan skabe ro i hovedet og på nervesystemet som et godt måltid – og processen i det. Fordyb dig i et måltid og brug dine sanser. Det skal ikke være det måltid, som du kokkererer for andres skyld. Det skal være for din egen. Og gerne et måltid, som du har lavet før, så du ikke skal tænke for meget over det. Sæt en eftermiddag og aften af til at nyde noget så simpelt som din mad. Alt for mange af os spiser i hast foran en skærm og glemmer at nyde maden. Det er sundt for os at smage igennem og sætte tid af til det. Du kan krydre maden med urter fra denne urte-guide:Guide til krydderurter – krydderurters egenskaber

 

Natur

 Det virker igen banalt – men det er efterhånden banaliteterne, som mangler i vores hverdag. Naturen har en beroligende effekt på os og vores nervesystem. Vi bliver stimuleret og optanket på energi, når vi er i naturen. Tag ud til havet – i Danmark er vi jo privilegerede ved at have kyst forholdsvis tæt på i hele landet – og nyd luften og de åbne vidder.

Lyden af vandet er beroligende, og selvom der er masser af simulationer på Spotify, så slår det ikke den ægte vare. Skoven, en park eller bare et grønt område kan også gøre underværker. Husk det især hvis du bor i en by, hvor du til dagligt kigger ind i en mur og andres stuer. Vi har brug for naturen, så vi skal huske at opsøge den!

Kærligst

N

 

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Guide til krydderurter – krydderurters egenskaber