Noget om at kæmpe

Hvornår har du sidst været kreativ?

kreativ kreativitet mindske stressHvornår har du sidst givet dig tid til at være kreativ?

De flestes hverdag er præget af rutiner, og det kan vi ikke lave om på. Der er som sådan heller ikke noget galt med rutiner. Hverdagsgøremål, arbejde og opgaver kommer vi ikke udenom, og mange mennesker har også brug for en form for struktur. Men jeg vil skyde på, at mange af os glemmer kreativiteten. Den frie leg, hvor vi både kan udfolde og udfordre vores fantasi.

 

Dagene går hurtigt for mange af os, men hvis der ikke var struktur, ville de bare svømme sammen. Ligesom hvis man er på ligge-og-slikke-sol-ferie, hvor man ikke kan huske, hvad man lavede hvilken dag. Hvis du er heldig at kunne udfolde dig kreativt i din hverdag, så er det virkelig noget at sætte pris på. For mange af os glemmer nok at udfordre sig selv på den front en gang i mellem. Hvilket er ærgerligt, fordi kreativitet kan stimulere os på en helt anden måde og mindske stress.

At være opslugt af noget og bruge sin fantasi, kan virke næsten terapeutisk- meditativt. Det vil gøre dig mere idérig, fordi du tvinger dig selv til at tænke anderledes. Hvilket kan være rigtig brugbart, når en opgave går i hårdknude. Ved at tænke ud af boksen, vil du med tiden blive hurtigere til at se løsninger, og måske din kreativitet vil hjælpe dig med at se muligheder, som du ellers ikke ville have fået øjnene op for.

Læs eller genlæs: bøje krop og sind

For et par år siden blomstrede det frem med ‘voksen-malebøger’. De er også super gode, hvis man skal have et kreativt pusterum, men ikke kan overskue at starte på et helt tomt lærred. Det kan også være en god måde at starte en kreativ proces op på, så du ikke sidder og bliver frustreret over, at du ikke kan komme på noget at udtrykke på det blanke papir. Vil du gerne udfordre dig selv lidt mere: Kopmaleri, hækleri, brodering Male på sten, lære at spille et instrument, sy, strikke, hækle. Lære at flette, lave collager af udklip fra magasiner, folde papir til dyr. Hvad end det nu kan være, som fanger din interesse. Alt tæller!

Det handler bare om at google løs efter ideer. En anden vigtig pointe er, at kreativitet er mange ting. Det behøver ikke være det helt store show, det kan også være et par kruseduller i en notesbog eller akvarel maling derhjemme.

Og husk: Det handler ikke om det færdige resultat, når det kommer til kreativitet for fornøjelsens skyld – det handler om processen.

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Noget om at kæmpe