Te er ikke bare te

Hvornår er det tid til tilgivelse?

hvornår tilgiver man tilgivelse

Når du tilgiver, bør det ikke kun være for andres skyld men især for din egen. Tilgivelse frigiver negativ energi og skaber plads til noget mere opløftende. Det er en svær disciplin, men det er måske en af de vigtigste egenskaber, vi har som mennesker.

 

Det er selvfølgelig ikke alle handlinger, der fortjener tilgivelse. Vi er kun mennesker, og det er klart, at vores moralske kompas i mange tilfælde kan spærre for tilgivelse. Når vi bliver udsat for noget, der rammer vores følelser og sårer os, så er tilgivelse meget fjernt. Vi ønsker os retfærdighed. Det er bare ikke altid, at det kan lade sig gøre, og så skal vi bære rundt på en negativ energi, der aldrig bliver forløst.

 

Hvis du eksempelvis er blevet udsat for utroskab, er der ingen der siger, at du skal gå tilbage og tilgive i den forstand. Det er et kæmpe tillidsbrud, der både kan pille ved hele forståelsen af et andet menneske, som har stået dig så nært, og det kan også pille ved din selvforståelse. Men det er netop derfor, at det kan være vigtigt at tilgive. Selvom vedkommende måske ikke skal være en del af dit liv længere, så har dubrug for at tilgive, fordi du på den måde lægger ansvaret fra dig. Det kan aldrig være din skyld, at en partner vælger at være dig utro, men langt de fleste, der bliver udsat for det, vil nok tænke: ”Hvad gjorde jeg galt?”.

Læs eller genlæs:Fra selvhad til kærlighed

Når du tilgiver, fortæller du dig selv, at det ikke er dit ansvar. Du løfter ganske vist en byrde fra en andens skuldre – som måske var fortjent – men du kommer til at bære rundt på selvsamme byrde. Det er enormt svært, og igen – ikke alt fortjener tilgivelse. Men når du bærer nag og kan mærke, hvor meget negativ energi, du bliver fyldt op med, så er det måske vigtigere at spørge dig selv, om ikke du fortjener tilgivelse? Fortjener du ikke at få ro ved at lægge det bag dig?

 

Alt vi oplever skaber en energi i os, og det er vigtigt nogle gange at tænke over, hvilken energi vi egentlig bruger krudt på og bærer rundt på. For ikke at tale om selvtilgivelse – vi kan have endnu sværere ved at tilgive os selv end andre. Men når alt kommer til alt, så skal vi alle have lov til at give os selv så meget ro som muligt, uanset om det så er ”retfærdigt” eller ej. Alle begår fejl, og der er forskel på at tage til nåde og tilgive. Du kan altid vælge at tage afstand fra det, der har forvoldt dig smerte, men hvis ikke du får sluppet den smerte, vil den følge dig i rigtig lang tid. Husk på at tilgivelse er ikke det samme som accept – at sige det var OK det der skete. Tilgivelse er at lade det være, hvad det var og ikke bære det med dig videre i livet.

Så giv slip, når du kan og øv dig på tilgivelse – især den til dig selv<3

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Te er ikke bare te