Hvornår har du sidst været kreativ?

Husker du din kropspleje?

pleje til kroppen sommerkrop

Her i de kolde måneder er vi pakket ind i tøj fra top til tå og skænker måske derfor ikke kropspleje de store tanker. Det er koldt efter badet, og vi skynder os at få tøj på eller hoppe under dynen. Men lige om snart er det varmt igen, og så skal stængerne luftes, så måske vi alligevel skal dedikere lidt selvpleje og kærlighed til kroppen allerede nu.

 

Jeg har skrevet om det før i forbindelse med ansigtspleje, men det gælder også kropspleje. Vi har utrolig hårdt vand, som er med til at øge pH-værdien, og det er vores hud ikke glad for. Det udtørrer og irriterer vores hud, som i forvejen ikke kan lide for tør og kold luft udenfor samt radiatorvarm luft indenfor. Så selvom det er fristende at tage et langt og varmt bad i den kolde tid, så har vores hud bedst af knap så varme og kortere bade.

Hvis du føler dig ekstra udsat med tørhed og rødme efter bad, kan du investere i en pH-reguleret badeolie – f.eks. Lipikar Huile Lavante fra La Roche-Posay eller en pH-regulerende serum, som du kan smøre dig ind i efter bad. Der er Karmamejus nye Hero pH Solution 02 produkt virkelig netop en hero!

Når den del af vores kropspleje er på plads, vil mange af os også have godt af at få sat gang i blodcirkulationen. Det kan gøres med en tørbørste – så får du også eksfolieret huden blidt, og det kan være rart, hvis du har tør hud. Her har Karmameju også et rigtig fint udvalg. En hamphandske fra f.eks. The Body Shop er også en mulighed. En sugekop eller Gua Sha til kroppen sætter i den grad også gang i blodcirkulationen og strammer huden op. De er også super god omkring nakkepartiet, hvor mange af os nok er anspændte – især når vi bevæger os rundt ude i kulden og trækker skuldrene op om ørerne.

Når du bruger enten tørbørste, sugekop eller Gua Sha, skal du huske at køre mod hjertet, og med sidstnævnte skal der gerne noget smørelse til. Det behøver ikke at være fancy, du kan bruge kokosolie, hvis du er meget tør, mandelolie til semitør hud og jojobaolie til den knap så tørre hud. Uanset er det vigtigt at tænke kropspleje ind, så det ikke kun er ansigtet, der får en tur.

Læs eller genlæs: Olieguide til din hud

Gør det til forkælelsesritualer, og når så stængerne skal møde solen om et par måneder, så skulle du gerne føle dig strålende og have en lækker teint!

Tip: Hvis du har virkelig tør hud og skinneben, der bare er tørre uanset hvad, så er Matas’ carbamid fugtighedslotion guld værd. Den er forholdsvis klistret, så hold den til de ekstra tørre områder.

 

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Hvornår har du sidst været kreativ?