Praktiserer du yoga?

Inflammation – Når huden går amok

inflammation i huden betændelse i huden bumser hudkløe

Vi har nok alle været igennem en periode, hvor huden bare går helt amok?!

Det er virkelig frustrerende og kan hurtigt give både selvværd og selvtillid et dyk. Følelsen af at ville gemme sig væk og aflyse aftaler, fordi huden bare ikke spiller, er simpelthen en psykisk rolle. Man kan blive så selvbevidst, og det kan være mere hæmmende, end vi umiddelbart vil indrømme.

 

Så hvad gør man?

 

Først og fremmest skal vi have på plads, hvad der sker. Oftest er det inflammation, vi oplever. Udbrud, røde plamager, eksemlignende knopper eller noget i den dur vil nok alle kunne betegnes som inflammation i huden. Det kan forårsages af en stresset periode, mad vi er overfølsomme over for – eller ikke har spist længe – sygdom eller den helt store synder: sukker. En hyggefredag med en kæmpe slikskål kan godt sætte skub i nogle ærgerlige processor, og pludselig oplever vi inflammation i huden.

 

Det mange af os nok instinktivt tænker er, at vi skal sætte hårdt mod hårdt og hive de skrappe produkter frem. Lermasker, peeling osv. så vi kan komme til bunds i udbruddene. Det er som oftest noget af det værste, vi kan gøre mod inflammation. Hvis du oplever længerevarende akne, er det selvfølgelig en anden sag, men hvis din akne er meget rød, så er det et tegn på inflammation, og den skal dæmpes, inden du sætter ind mod selve udbruddene.

 

Hvordan bekæmper vi så inflammation? Allerførst er det vigtigt at give huden kærlighed. Det lyder måske lidt fjollet, men du skal tilgive din hud og tale pænt til den og dig selv. Hvis du er sur på den, skaber det unødigt stress og hjælper bestemt ikke på hudens inflammation. Send kærlighed og forsøg at se huden som intelligent – den fortæller dig jo faktisk, at der er noget galt inde i dig.

 

Næste skridt er at være så blid som muligt. Hvis du kan, vil det gavne med et par makeupfri dage, men hvis det ikke er en option, så skær i hvert fald ned på mængden og fokuser på en blid renserutine. Her skal du forsøge at minimere brugen af vand – da vores vand er meget hårdt og ikke hjælper på vedligeholdelsen af vores huds syrekappe, der har en betydeligt lavere pH-værdi. Selvom du måske elsker den ’rene’ følelse efter rens, skal du prøve at nøjes med en olie- eller cremerens. Én omgang hvor du fjerner makeup og én omgang, hvor du renser huden. Du kan godt bruge en hårdt opvredet klud, men sørg endelig for at den er helt fin og ikke ’ridser’ huden.

 

Når det så kommer til pleje, skal det også helst holdes så simpelt som muligt. Drop alle treatments i en uges tid eller mere – altså sera, a-vit, c-vit osv. De er super gode til vedligeholdelsen af en sund hud, men når der er inflammation i huden, handler det om at slå den ned først. Brug gerne en helt basic creme med så få ingredienser som muligt – og ingen parfume! Du kan evt. bruge helt ren squalane olie udvundet fra oliven, som også optræder i vores huds sammensætning og derfor ikke generer de regenererende processer.

Læs eller genlæs: Din olieguide til huden

Sidst men ikke mindst kan du mindske inflammation gennem kosten. Hold en pause fra unødigt sukker og sæt ind med gode råvarer i dybe farver – bær, grønkål, spinat, gulerødder, sødkartoffel, citron, ingefær osv. Masser af grøn te, vand med citron og gurkemeje er også et hud-hit og bekæmper inflammation. Du kan også hoppe med på vognen og prøve sellerijuice, som mange eksperimenterer med i øjeblikket. Det har nogle helt vilde egenskaber og er især godt til at slå inflammation ned.

 

Husk at takke din hud, fordi den passer på dig. Det er altid første step, når den går amok <3

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Praktiserer du yoga?