Genbrugsguide over Østerbro

En jungel af kosttilskud

 

kosttilskud

Som nogle af jer måske ved, startede jeg i efteråret på et hormonforløb hos Curra.Me.

 

reklame

Et forløb der forhåbentlig vil gøre mig endnu klogere på kroppen, hormonsystemet, ubalancer, PCOS og meget mere. En viden jeg vil dele med jer undervejs, som jeg kommer igennem de forskellige emner på kurset. I dag skal det handle om noget af det jeg får flest spørgsmål på herinde: Nemlig kosttilskud!

Selvom jeg er en stolt ambassadør for VITAVIVA og har mine egne personlige favoritter derfra, så er det også en jungle for mig at finde ud af, hvad der er hvad, og hvad det er godt for.

Netop denne læring om kosttilskud, er en del af hormonforløbet, og et emne jeg glædet mig til at blive endnu klogere på. Det kan dog ikke understreges nok, at kosttilskud ikke kan erstatte rigtig medicin og altid virker mest optimalt som supplement til en sund livsstil. Der er dog nogle vitaminer, som det nærmest er umuligt at få nok af gennem kosten eller solen, når nu vi lever i et land som Danmark, hvor det er sjældent, at solen titter frem og vores grønt bliver masseproduceret – og derfor sjældent har en særlig høj næringsværdi.

Læs eller genlæs: Min alternative tilgang til PCOS

Chloe, der styrer forløbet på uddannelsen, har lavet en guide over hendes anbefalinger af daglige kosttilskud, og den skal I da ikke snydes for. Hvis du lever et helt almindeligt og sundt liv uden sygdomme eller skavanker, er guiden et rigtig godt udgangspunkt til at komme i gang med at tage kosttilskud. Især her i vinterhalvåret kan vores kroppe trænge til lidt ekstra kærlighed og hjælp til at få den anbefalede mængde af vitaminer og mineraler.

 

  • Multivitamin– Den kan tages som et tilskud til både børn og voksne
  • Omega-3– Den her er god for alt, især immunforsvaret, nervesystemet og tarmene
  • C-vitamin– Det er en stærk antioxidant, der styrker immunforsvaret og har antihistaminvirkning ved allergiske reaktioner
  • D-vitamin – Den styrker immunforsvaret, og så er den god til allergier
  • Glutamine– Den beroliger dit nervesystem, og opbygger din tarm
  • 5 HTP– Den beroliger dit nervesystem, og booster din selvfølelse/glæde
  • E-vitamin – Det er en stærk antioxidant, og god til huden
  • Zink– Den styrker immunforsvaret, der kan have det ekstra hårdt i denne kolde vintertid
  • Spirulina, Wheatgress, og / eller grøn te– De indeholder alle gode antioxidanter, der er gode for kroppen, giver energi og hudvenlige egenskaber

 

Dette er som sagt en kort oversigt over lidt forskellige kosttilskud, der findes 1000 andre og det er optil dig at mærke efter, hvad din krop har brug for. Jeg vil anbefale dig at gå i gang med de forskellige kosttilskud lidt efter lidt, så du kan mærke om de gør en forskel. Det kan være lidt svært, hvis du starter ud med dem alle på en gang, giv det istedet tid.

Du kan købe kosttilskuddene online eller i helsekosten. Blot vær opmærksom på, kvaliteten af dine kosttilskud og den konkrete mængde der er i hvert produkt. Det kan nemlig godt snyde engang imellem og her er det vigtig at være lidt vågen og, efter min mening, købe de enkelte kosttilskud, så stærke som muligt:)

Rigtig god jagt!

Kærligst

N

For flere tips og hverdagsglimt kan du følge mig på Instagram, samt min Facebook-side som jeg opdaterer jævnligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Genbrugsguide over Østerbro